Τετάρτη , 29 Νοέμβριος 2023

Παραίτηση Μπάμπις ζητούν χιλιάδες Τσέχοι διαδηλωτές

Με την κυβερνητική κρίση στην Τσεχία να συνεχίζεται και να επισκιάζει και τις εκδηλώσεις μνήμης για τη Βελούδινη Επανάσταση, που ξεκίνησε πριν από 29 χρόνια στη χώρα, χιλιάδες διαδηλωτές βγήκαν χθες στους δρόμους της Πράγας ζητώντας την παραίτηση του πρωθυπουργού Αντρέι Μπάμπις.

Κρατώντας ευρωπαϊκές σημαίες, οι διαδηλωτές φώναζαν «παραίτηση, παραίτηση» αναφερόμενοι στον Μπάμπις, σε βάρος του οποίου η αστυνομία διενεργεί έρευνα για διαφθορά. Προσπαθώντας, προφανώς, να αποφύγει τους διαδηλωτές κατά τις εκδηλώσεις για την επέτειο της Βελούδινης Επανάστασης, ο Μπάμπις κατέθεσε μπουκέτο λουλούδια σε μνημείο στο κέντρο της Πράγας λίγο μετά τα μεσάνυχτα. Αργότερα ακτιβιστές πέταξαν στα λουλούδια σε κάδο σκουπιδιών, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, που επικαλείται το πρακτορείο CTK. Η αστυνομία αντικατέστησε τα λουλούδια και διενεργείται έρευνα για το συμβάν, που χαρακτηρίζεται φθορά περιουσίας.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘div-gpt-ad-1539094950449-0’); });

Ο Μπάμπις, ο πολυεκατομμυριούχος ιδρυτής του λαϊκιστικού κόμματος ANO, βρίσκεται αντιμέτωπος με σκάνδαλο διαφθοράς που περιλαμβάνει επιδοτήσεις για πολυτελές θέρετρο. Την Παρασκευή δήλωσε ότι δεν θα παραιτηθεί «ποτέ», αντιδρώντας σε άλλη διαδήλωση με χιλιάδες συμμετέχοντες μια ημέρα νωρίτερα.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

localStorage.clear();


Πηγή