Πέμπτη , 18 Αύγουστος 2022

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Αδιανόητες οι διαρροές του υπ. Αμυνας περί επικείμενων υβριδικών επιθέσεων

Με σκληρή γλώσσα αναφέρθηκε το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στις διαρροές από το υπ. Άμυνας περί φόβων υβριδικών επιθέσεων το καλοκαίρι στα σύνορα, οι οποίες ανασκευάστηκαν στη συνέχεια.

«Οι διαρροές
του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας περί
υβριδικών επιθέσεων στα ελληνικά νησιά
και τον Έβρο με στόχο την εσωτερική
αποσταθεροποίηση της χώρας, άπτονται
πολύ σοβαρών θεμάτων, που είναι αδιανόητο
να διατυπώνονται ελαφρά τη καρδία και
εν συνεχεία να ανασκευάζονται.

Κύκλοι υπουργείου Άμυνας: Είμαστε σε εγρήγορση ακόμη και για πιθανές υβριδικού τύπου απειλές το καλοκαίρι

Την ώρα που η ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις αυξάνεται, απαιτείται σοβαρότητα και εθνική στρατηγική. Ούτε εύκολα συμπεράσματα όπως αυτά περί «νέας εποχής στις ελληνοτουρκικές σχέσεις», που εξήγαγε ο πρωθυπουργός μετά το γεύμα με τον κ. Ερντογάν στο Βόσπορο ούτε τέτοιες περίεργες διαρροές» σημειώνει η Χ. Τρικούπη.

Υπενθυμίζεται ότι αρχικά κύκλοι του υπ. Άμυνας μιλώντας με δημοσιογράφους στη Βουλή εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για ενδεχόμενες υβριδικού τύπου απειλές μέσα στο καλοκαίρι. Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, «το καλοκαίρι μπορεί να έχουμε υβριδικού τύπου απειλές στα νησιά και τα σύνορα στον Έβρο με στόχο την εσωτερική αποσταθεροποίηση». Οι ίδιες πηγές, μιλώντας σε δημοσιογράφους, δεν προσδιόρισαν τις απειλές αποκλειστικά εξ ανατολών, αλλά «απ’ όπου και αν προέρχονται».

Αργότερα, οι κύκλοι του υπουργείου Εθνικής Άμυνας διευκρίνιζαν ότι «οι Ένοπλες Δυνάμεις ήταν, είναι και θα παραμείνουν σε εγρήγορση ώστε να αντιμετωπίσουν κάθε πρόκληση, ακόμα και υβριδικές απειλές που πιθανώς να εκδηλωθούν μέσα στο καλοκαίρι. Όπως η Ελλάδα ήταν έτοιμη το 2019, το 2020 και πέρυσι, έτσι και τώρα έχει λάβει τα μέτρα της».

Σε νεότερη διαρροή τους πάντως, κύκλοι του ΥΠΕΘΑ επισημαίνουν: «Οι Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα να αντιμετωπίσουν κάθε πρόκληση ή απειλή ασφαλείας, όπως ήταν και θα είναι πάντα. Τα υπόλοιπα είναι σενάρια που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».


Πηγή