Κυριακή , 7 Μάρτιος 2021

Περιορισμένα τα τροχαία και η χρήση βεγγαλικών στην Κρήτη

Με αυξημένη κίνηση οχημάτων στον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ) αλλά και στους επαρχιακούς δρόμους του νησιού, η δεύτερη μέρα του Πάσχα βρίσκει τους Κρητικούς κάτω από τον ζεστό ήλιο να συνεχίζουν με εορταστική, λαμπριάτικη διάθεση, τις εκδρομές, τα οικογενειακά γλέντια και τις συνάξεις.

Η φετινή Λαμπρή δεν συνοδεύτηκε από τροχαία ατυχήματα, με τους οδηγούς να δείχνουν ιδιαίτερη προσοχή στο οδικό δίκτυο αλλά και να περιορίζουν την κατανάλωση αλκοόλ. Ιδιαίτερα θετική εντύπωση έχει προκαλέσει το γεγονός ότι αρκετοί τουρίστες επέλεξαν φέτος να βρεθούν στα χωριά της ενδοχώρας ώστε να ζήσουν από κοντά την ελληνική Πασχαλιά, βιώνοντας και οι ίδιοι τα ήθη και τα έθιμα των ημερών.

Μειωμένη η χρήση κροτίδων- Τραυματισμός 24χρονου από βεγγαλικό

Οι υποδείξεις της ΕΛΑΣ σχετικά με τη χρήση και ρίψη βεγγαλικών και πυροτεχνημάτων έπιασαν τόπο αφού τόσο στην πόλη του Ρεθύμνου όσο και στο Ηράκλειο όπως και στα χωριά φέτος η χρήση βεγγαλικών κροτίδων και πυροτεχνημάτων ήταν αισθητά μειωμένη.

Παρά ταύτα, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, στο Ρέθυμνο σε χωριό του δήμου Αγίου Βασιλείου, σοβαρά τραυματίστηκε 24χρονος ο οποίος στην προσπάθειά του να ανάψει βεγγαλικό στον χώρο του σπιτιού του, αυτό ανατινάχτηκε με αποτέλεσμα να ακρωτηριαστεί στην παλάμη του δεξιού του χεριού και να χρειαστεί η μεταφορά του αρχικά στο νοσοκομείο Ρεθύμνου και κατόπιν στο ΚΑΤ της Αθήνας, όπου σήμερα υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση. Ο νεαρός, τεχνίτης υδραυλικός στο επάγγελμα είναι καλλιτέχνης παραδοσιακής κρητικής μουσικής με αποτέλεσμα ο βαρύς τραυματισμός του να εγκυμονεί σοβαρό κίνδυνο για περαιτέρω προβλήματα στην καθημερινότητά του.

(φωτογραφία αρχείου)

localStorage.clear();


Πηγή