Τετάρτη , 21 Φεβρουάριος 2024

Πιερρακάκης: Η βελτίωση της καθημερινότητας των ΑμεΑ είναι αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα της Κυβέρνησης

Μαθητές κάθε ηλικίας, οι καλλιτεχνικές δραστηριότητες των οποίων αποτύπωσαν το «Όλοι ίσοι» όπως ήταν ο τίτλος της συζήτησης, υποδέχτηκε στο ΥΠΑΙΘΑ ο Κυριάκος Πιερρακάκης.

Ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, κ. Πιερρακάκης στη συνέχεια μίλησε στην ημερίδα της ΕΣΑμεΑ για τη στρατηγική και τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, επιβεβαιώνοντας απολύτως ότι τα δικαιώματά τους είναι αδιαπραγμάτευτα για τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση.

Είμαστε όλοι ίσοι λέει ο Κ. Πιερρακάκης

«Υποδεχτήκαμε στο υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, μαθήτριες και μαθητές κάθε ηλικίας, που μέσα από τις καλλιτεχνικές τους δημιουργίες αποτύπωσαν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι είμαστε “όλοι ίσοι”, όπως ήταν και ο τίτλος της εκδήλωσης για τη συμπερίληψη των μαθητών με αναπηρία.

Μητσοτάκης για Ατομα με Αναπηρία: Με γενναίες μεταρρυθμίσεις διεκδικούμε μια καλύτερη ζωή με όλους για όλους

Πιερρακάκης: Θα είμαστε δίπλα σε κάθε μαθητή και εκπαιδευτικό με οποιαδήποτε μορφή αναπηρίας

Στη συνέχεια, στην ημερίδα της ΕΣΑμεΑ (Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία) – NCDP, συζητήσαμε για την Εθνική Στρατηγική για τα δικαιώματα των ΑμεΑ. Η βελτίωση κάθε πτυχής της καθημερινότητας των συμπολιτών μας με αναπηρία αποτελεί προσωπική δέσμευση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα της ελληνικής κυβέρνησης.

Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία φωτίζει τις προκλήσεις στις οποίες καλούμαστε να ανταποκριθούμε, για τους συμπολίτες μας με αναπηρία. Όλα τα υπουργεία εργαζόμαστε για να καθιερώσουμε κουλτούρα συμπερίληψης και προσβασιμότητας σε όλες τις κρατικές λειτουργίες και υπηρεσίες» επεσήμανε ο κ. Πιερρακάκης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


Πηγή