Δευτέρα , 27 Ιούνιος 2022

Πιερρακάκης: Μετασχηματίζονται ψηφιακά 40 υπηρεσίες του υπουργείου Ναυτιλίας

Στον ψηφιακό μετασχηματισμό της ελληνικής ναυτιλίας αναφέρθηκε ο Κυριάκος Πιερρακάκης.

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κατά την ομιλία του στο 6ο Ναυτιλιακό Συνέδριο της «Ναυτεμπορικής», που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, έκανε ιδιαίτερη μνεία στο μνημόνιο συνεργασίας που υπεγράφη πριν από μερικούς μήνες με το υπουργείο Ναυτιλίας.

Όπως είπε ο κ. Πιερρακάκης, στόχος του είναι η κωδικοποίηση 40 υπηρεσιών που περιλαμβάνουν -μεταξύ άλλων- το νηολόγιο, τη ναυτική εκπαίδευση, το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος, τη Ναυτιλιακή Εταιρεία Πλοίων Αναψυχής ΝΕΠΑ και τη θυρίδα του ναυτικού.

«Αποφασίσαμε από κοινού με τον κ. Πλακιωτάκη σε ένα μνημόνιο συνεργασίας που υπογράψαμε πριν από λίγους μήνες να κωδικοποιήσουμε περίπου 40 υπηρεσίες για αρχή», σημείωσε ο κ. Πιερρακάκης.

Πιερρακάκης: Ιδρύεται μία ναυτιλιακή εταιρεία αναψυχής που θα ξεκινήσει μέσα σε λίγες εβδομάδες

Όπως ανέφερε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, το μνημόνιο περιλαμβάνει δράσεις για το νηολόγιο, για νέες υποδομές στα λιμάνια, για παρεμβάσεις στη ναυτική εκπαίδευση, παρεμβάσεις στο αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος και στο υπουργείο Ναυτιλίας, αλλά και για την ίδρυση μίας ναυτιλιακής εταιρείας αναψυχής που θα ξεκινήσει μέσα σε λίγες εβδομάδες.

Παράλληλα, μέσα στο καλοκαίρι, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Πιερρακάκης, αναμένεται να παρουσιαστεί η θυρίδα του ναυτικού.

Ακόμη, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, παρατήρησε ότι «η πανδημία επιτάχυνε κάποια πράγματα», αναφέροντας πως «το gov.gr έχει πλέον 1.400 υπηρεσίες που παρέχονται από ένα και μόνιμο σημείο και αυτή είναι μόνο η αρχή».

«Το Ελληνικό Δημόσιο το 2019 δεν γνώριζε καν πόσες υπηρεσίες παρείχε ψηφιακά. Προσθέταμε πάνω από μία υπηρεσία την ημέρα μέσα σε δύο χρόνια. Αυτό αντανακλά τη μαγιά των Ελλήνων μηχανικών, των εταιρειών και των στελεχών του Δημοσίου», είπε.


Πηγή