Σάββατο , 22 Ιούνιος 2024

Πλακιωτάκης: Πάνω από 25.000 έλεγχοι σε επιχειρήσεις θαλάσσιων σπορ και παραλίες τα τελευταία 2 χρόνια

Μόνο τα δύο τελευταία χρόνια, έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 25.000 ψηφιακοί έλεγχοι από το Λιμενικό σε επιχειρήσεις θαλάσσιων σπορ και σε παραλίες σύμφωνα με τον Γιάννη Πλακιωτάκη.

Οι έλεγχοι αυτοί του Λιμενικού έγιναν με στόχο την ασφάλεια στη θάλασσα, όπως τόνισε ο κ. Πλακιωτάκης, με αφορμή την Εθνική Ημέρα Πρόληψης Θαλασσίων Ατυχημάτων και Πνιγμών.

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ενόψει της έναρξης της νέας καλοκαιρινής περιόδου, μαζί με τον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος, Γιώργο Αλεξανδράκη, και τον ιδρυτή και πρόεδρο του Οργανισμού Safe Water Sports, Παναγιώτη Πασχαλάκη, επιθεώρησε τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του Λιμενικού Σώματος στην παραλία του Σχινιά.

Ο υπουργός Ναυτιλίας είπε ότι το ποσοστό της ναυαγοσωστικής κάλυψης έχει αυξηθεί με αποτέλεσμα τη μείωση των θανάσιμων ατυχημάτων κατά 11% το 2021 σε σχέση με το 2019, ενώ στους δήμους, που για πρώτη φορά προσέλαβαν ναυαγοσώστες, τα θανάσιμα ατυχήματα μειώθηκαν πάνω από 20%.

Αναφερόμενος στο νέο σύστημα ελέγχου στις παραλίες είπε ότι προσφέρει άμεση πρόσβαση στις απαιτούμενες πληροφορίες και οι παραβάσεις πλέον βεβαιώνονται σε πραγματικό χρόνο.

Ο κ. Πλακιωτάκης ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, «ο οποίος με την ενθάρρυνσή του, το όραμά του, βοηθά στην υλοποίηση αυτών των δράσεων, τον κ. Πασχαλάκη, ιδρυτή και πρόεδρο του Safe Water Sports αλλά και τα στελέχη της οργάνωσης, καθώς και τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος για τις συστηματικές προσπάθειές τους, να ανταποκρίνονται με επιτυχία στο πολυποίκιλο έργο τους».

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Αλεξανδράκης, αναφερόμενος στην Εθνική Ημέρα Πρόληψης Θαλάσσιων Ατυχημάτων και Πνιγμών, σημείωσε πως «είναι μία ημέρα με ισχυρό συμβολισμό, που καθιερώθηκε από την Πολιτεία το 2019, με στόχο την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης σε θέματα που σχετίζονται με την ασφάλεια στη θάλασσα, αλλά και μία μέρα που ταυτόχρονα αποτελεί υπενθύμιση αναφορικά με τη δέσμευση όλων των εμπλεκόμενων φορέων στην κοινή στρατηγική της πρόληψης και της υλοποίησης δράσεων ενημέρωσης σε θέματα ασφάλειας στη θάλασσα».


Πηγή