Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 1-2: Τεράστια νίκη για το «τριφύλλι» που πλησίασε τον ΠΑΟΚ στους δύο βαθμούς!

Ο Παναθηναϊκός έφυγε νικητής από το «Γεώργιος Καραϊσκάκης» κόντρα στον Ολυμπιακό με σκορ 1-2, για την 8η αγωνιστική των πλέι οφ της Super League.

Με αυτή τη νίκη για τους Πειραιώτες δεν αλλάζει τίποτα αφού έχουν κατακτήσει μαθηματικά το πρωτάθλημα, ενώ το «τριφύλλι» πλησίασε πλέον στους δύο βαθμούς τον δεύτερο ΠΑΟΚ που δεν λέει να… σηκώσει κεφάλι στα πλέι οφ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η πρώτη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό ήρθε στο 7ο λεπτό. Ο Λόπες εκτέλεσε το φάουλ που κέρδισε ο ίδιος, βρήκε των Σωκράτη στην περιοχή αλλά η κεφαλιά του από καλή θέση κατέληξε πολύ μακριά, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Αγκιμπού πλάσαρε εκτός περιοχής με τη μπάλα να περνά δίπλα από το δεξί δοκάρι του Μπρινιόλι.

Ο Παναθηναϊκός στην πρώτη του επίσκεψη στα καρέ του Ολυμπιακού, ευτύχησε να προηγηθεί με τον Παλάσιος στο 10 λεπτό της αναμέτρησης, αφού προσπέρασε τον Αβραάμ Παπαδόπουλο και με σουτ από το ύψος της περιοχής έκανε το 0-1.

Στο 15′ ο Παλάσιος και πάλει, απείλησε με καλό σουτ από πλάγια διαγώνια θέση, ωστόσο ο Βατσλίκ που είχε τοποθετηθεί σωστά προχώρησε σε σπουδαία επέμβαση.

Στο 22′ ο Φώτης Ιωαννίδης έγινε αναγκαστική αλλαγή καθώς τραυματίστηκε και τη θέση του πήρε ο Καρλίτος.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο πρώτο μισάωρο της αναμέτρησης, ο Ολυμπιακός είχε την κατοχή αλλά δυσκολευόταν να διασπάσει την άμυνα του Παναθηναϊκού, κάτι το οποίο τον οδηγούσε σε γεμίσματα στην περιοχή που δεν είχαν αντίκρισμα.Από την άλλη, οι φιλοξενούμενοι έβγαιναν πολύ γρήγορα στις αντεπιθέσεις, κάτι που δημιούργησε πρόβλημα στους Πειραιώτες.

Κεφαλιά του Σωκράτη στο 36′ μετά από κόρνερ, η μπάλα κατευθυνόταν στο «παραθυράκι», ωστόσο ο Μπρινιόλι χρειάστηκε διπλή επέμβαση για να απομακρύνει τον κίνδυνο.

Στο 38′ το καλοχτυπημένο φάουλ του Λόπες πέρασε ελάχιστα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Μπρινιόλι.

Μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου. Ο Ροντρίγκες με πανέμορφη ενέργεια άδειασε τον Κώτσιρα μόνο με ένα κοντρόλ στρώνοντας ταυτόχρονα τη μπάλα και στη συνέχεια εξαπέλυσε ένα ωραίο πλασέ με τον Μπρινιόλι να διώχνει πολύ δύσκολα σε κόρνερ, και ενώ η μπάλα βρισκόταν στο σκάσιμο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το 0-1 παρέμεινε μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, όπου οι δύο ομάδες κατευθύνθηκαν στα αποδυτήρια.

Με αλλαγές ξεκίνησαν το δεύτερο ημίχρονο οι δύο προπονητής. Συγκεκριμένα, ο Πέδρο Μαρτίνς πέρασε εκτός τους Αγκιμπού και Αβραάμ Παπαδόπουλο και έριξε στο ματς του Τικίνιο, Σισέ.
Από την άλλη, ο Γιοβάνοβιτς έβγαλε τον Αλεξανδρόπουλο για να περάσει στο ματς στον Ρούμπεν Πέρεθ.

Ο Παναθηναϊκός στο 55′ διεύρυνε το προβάδισμά του. Ο Σένκεφελντ πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι μετά από εκτέλεση κόρνερ του Αϊτόρ και έστειλε τη μπάλα δυνατά στα δίχτυα του Βατσλίκ για το 0-2.

Σε αλλαγές προχώρησε ο Γιοβάνοβιτς για τον Παναθηναϊκό στο 62′. Χατζηγιοβάννης αντί Αϊτόρ και Βιδάλ αντί Παλάσιος. Αλλαγή στο 64’και για τον Πέδρο Μαρτίνς. Ο Βαλμπουενά πήρε τη θέση του Ροντρίγκες.

Ο Ολυμπιακός μείωσε στο 71ο λεπτό όταν ο Ελ Αραμπί πήρε την κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ, η μπάλα βρήκε στο στήθος του Τικίνιο και κατέληξε στα δίχτυα του Μπρινιόλι.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο 77′ Ο Κουρμπέλης πέρασε εκτός αγωνιστικού χώρου για να δώσει τη θέση του στον Χουάνκαρ, ενώ στο 79′ ο Εμβιλά έδωσε τη θέση του στον Κανέ και ο Λόπες στον Μασούρα για τον Ολυμπιακό.

Ο Ολυμπιακός απείλησε στο 90ό λεπτό με των Σωκράτη. Ο Έλληνας αμυντικός σούταρε δυνατά από μακριά, αλλά ο Μπρινιόλι έπεσε χαμηλά και μπλόκαρε.

Οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να ισοφαρίσουν, με τον Παναθηναϊκό να παίρνει σπουδαίο «διπλό» στο Φάληρο.


Πηγή