Παρασκευή , 29 Σεπτέμβριος 2023

«Ποτέ πόλεμος!» -To tweet του Πάπα Φραγκίσκου για την Ουκρανία

Ο πάπας Φραγκίσκος, μέσω διαδικτύου, αναφέρθηκε και πάλι στη δραματική κατάσταση του ουκρανικού λαού.

«Ποτέ πόλεμος! Σκεφθείτε, κυρίως, τα παιδιά, από τα οποία στερείται η ελπίδα μιας αξιοπρεπούς ζωής: παιδιά νεκρά, τραυματισμένα, ορφανά, που παίζουν με απομεινάρια όπλων…Εν ονόματι του Θεού, σταματήστε!», έγραψε ο Φραγκίσκος.

Ο δε πρωθυπουργός του Βατικανού, ο καρδινάλιος Πιέτρο Παρολίν, υπογράμμισε ότι «ο πόλεμος είναι παραφροσύνη, πρέπει να σταματήσει» και πρόσθεσε πως «πρέπει να έχει κανείς πέτρινη καρδιά για να μείνει αδιάφορος και να επιτρέψει να συνεχιστεί αυτή η σφαγή, να συνεχίσουν να ρέουν ποτάμια αίματος και δακρύων».

Ο Παρολίν θέλησε να υπογραμμίσει, παράλληλα, ότι «μετά την πτώση του Τείχους του Βερολίνου δεν σταθήκαμε ικανοί να οικοδομήσουμε ένα νέο σύστημα συνύπαρξης των εθνών, το οποίο να ξεπερνά οικονομικά συμφέροντα και στρατιωτικές συμμαχίες» και ότι «ο πόλεμος που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ουκρανία καθιστά σαφή αυτή την ήττα».

Ουκρανία: Επτά άμαχοι νεκροί, μεταξύ των οποίων ένα παιδί

Την ίδια ημέρα, έγινε γνωστό από την Ουκρανία πως επτά άμαχοι έχασαν τη ζωή τους από πυρά ρωσικών δυνάμεων στη χώρα.

Λίγο πριν από τις 20:00, η Ουκρανία κατηγόρησε εκ νέου τη ρωσική πλευρά για πλήγματα κατά των κονβόι απομάκρυνσης πολιτών, λέγοντας πως στην περιοχή του Κιέβου Ρώσοι στρατιώτες άνοιξαν πυρ και σκοτώθηκαν επτά άμαχοι. Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας, μεταξύ των ανθρώπων αυτών που σκοτώθηκαν ήταν ένα παιδί.

Η Ουκρανία κατηγόρησε τη Ρωσία ότι πυροβόλησε εναντίον κονβόι αμάχων που είχε φύγει από το χωριό Περεμόχα, αναφέρει το Reuters.

«Μετά την επίθεση, οι κατακτητές ανάγκασαν όσους είχαν παραμείνει να γυρίσουν πίσω στην Περεμόχα και δεν τους αφήνουν να βγουν από το χωριό», ανέφερε η υπηρεσία πληροφοριών σε δήλωση.


Πηγή