Κυριακή , 26 Μάρτιος 2023

Πρόταση δυσπιστίας: Τι θα πει σήμερα ο Τσίπρας στη Βουλή

Σε θέση κατηγορούμενου που βρίσκεται στη Βουλή για να απολογηθεί για την υπόθεση των υποκλοπών, να δώσει απαντήσεις στα νέα στοιχεία από την ΑΔΑΕ και όχι να υπεκφεύγει θα επιχειρήσει να βάλει τον πρωθυπουργό στην ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας. 

Στενοί του συνεργάτες κάνοντας έναν πρώτο απολογισμό των δυο ημερών συζήτησης στη Βουλή της πρότασης δυσπιστίας, σημείωναν πως τα κυβερνητικά στελέχη «πετούν την μπάλα στην εξέδρα, δεν απαντούν στις αποδείξεις και στα καίρια ερωτήματα, αλλά καταφεύγουν σε φθηνούς αντιπερισπασμούς».

Που θα εστιάσει ο Τσίπρας στην ομιλία του

Αντιθέτως όπως έλεγαν ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του θα μιλήσει και πάλι με αποδείξεις και θα θέσει ξεκάθαρα ερωτήματα στον πρωθυπουργό για τον φάκελο της ΑΔΑΕ και τα έξι ονόματα που επιβεβαιώθηκε από την Αρχή η παρακολούθηση τους από την ΕΥΠ.

Φυσικά θα εστιάσει στα πρόσωπα αυτά προκαλώντας τον πρωθυπουργό να πει ποιοι λόγοι εθνικής ασφάλειας επέβαλλαν την παρακολούθηση της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων και των ανθρώπων που ήταν υπεύθυνοι για τα εξοπλιστικά προγράμματα.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα πει πως «όλο αυτό το παρακρατικό σύστημα, δεν ήταν κάποιο φετίχ του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά ο τρόπος διακυβέρνησης του, μέσω εκβιασμών πολιτικών ή άλλου είδους.

ΣΥΡΙΖΑ για παρακολούθηση Χατζηδάκη

Φέρνοντας μάλιστα ως παράδειγμα την παρακολούθηση του Κωστή Χατζηδάκη, ο οποίος χθες κάλυψε όπως ήταν αναμενόμενο τον πρωθυπουργό, κάνοντας λόγο για πράκτορες 000 και για Κλουζώ που τον είχαν βάλει στο στόχαστρο. Ωστόσο όπως έλεγαν από τον ΣΥΡΙΖΑ «ξέχασε» πως προϊστάμενος της ΕΥΠ είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τον έλεγχο είχε πριν ξηλωθεί ο ανηψιός του ενώ την παρακολούθηση του υπέγραφε ανάγκη δίμηνο η εισαγγελέας κα Βλάχου που βρίσκεται ακόμη στη θέση της.

Στην ομιλία του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα εξηγήσει ποια θεωρεί ότι ήταν η στόχευση των παρακολουθήσεων.

Σε πρώτο επίπεδο, θα πει ήταν η χρησιμότητα των εκβιασμών αλλά σε δεύτερο επίπεδο και πιο ουσιώδες, ήταν ο έλεγχος των θηριωδών εξοπλιστικών προγραμμάτων στα οποία προχώρησε η κυβέρνηση.

Αν δε όπως σημείωναν οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα ο πρωθυπουργός, επιχειρήσει να ανοίξει την βεντάλια με αντιπερισπασμούς για να αποδράσει απο την υπόθεση των υποκλοπών θα είναι μια ακόμη απόδειξη της ενοχής του.


Πηγή