Σάββατο , 18 Μάρτιος 2023

«Πυρά» Οικονόμου κατά Τζανακόπουλου: Ασυγχώρητα ανεύθυνος ο ΣΥΡΙΖΑ στο μεταναστευτικό

Έντονη ήταν η αντίδραση της κυβέρνησης σε δηλώσεις του Δημήτρη Τζανακόπουλου του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος υποστήριξε ότι ο φράχτης στον Έβρο παραβιάζει την διεθνή νομιμότητα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Τζανακόπουλος τόνισε ότι «ο φράχτης είναι μέσα στα ελληνικά σύνορα. Αν κάποιος βρεθεί στον φράχτη και σταματήσει, θα είναι επί ελληνικού εδάφους. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να του δοθεί η δυνατότητα να κάνει αίτημα ασύλου… Παραβιάζει και ο φράχτης τη διεθνή νομιμότητα».

Απαντώντας, ο Γιάννης Οικονόμου είπε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν ζητά συγνώμη για τα εθνικά επιβλαβή ψέματα περί της «νεκρής Μαρίας» που διακινούσε επί μήνες, αλλά δια του κ. Τζανακόπουλου σήμερα λέει ότι η προστασία των συνόρων μας στον Έβρο, μέσω του φράχτη, παραβιάζει τη διεθνή νομιμότητα!».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε πως «ένα έργο για την προστασία των συνόρων εξακολουθεί να βρίσκει αντίθετο το κόμμα του κ. Τσίπρα».

Πέτσας: Κατασκευασμένο το θέμα με το νεκρό κορίτσι στον Έβρο -Να ζητήσει συγγνώμη ο κ. Τσίπρας που το υιοθέτησε άκριτα

Αποκάλυψη «Καθημερινής» για την «Μαρία» στον Έβρο: «Ο διακινητής μάς είπε βάψτε το παιδί» -Πυρά κυβέρνησης σε ΣΥΡΙΖΑ

Και πρόσθεσε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ που όλοι θυμούνται τι συνέβη στα νησιά και στον Έβρο στη διάρκεια της διακυβέρνησής του, παραμένει ασυγχώρητα ανεύθυνος και επικίνδυνος τόσο στη διαχείριση του μεταναστευτικού όσο και σε θέματα εθνικής κυριαρχίας».


Πηγή