Σάββατο , 22 Ιούνιος 2024

Ρουμανία: Η συγκλονιστική μαρτυρία του οδηγού -«Ήταν η κακιά η ώρα -Άκουσα κλάματα, νόμιζα θα πεθάνουμε όλοι»

Την δική του εκδοχή για το τροχαίο δυστύχημα στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας, δίνει ο οδηγός του μοιραίου τουριστικού λεωφορείου με τους 47 Έλληνες επιβάτες, που στοίχισε τη ζωή σε έναν 53χρονο.

Οι κατηγορίες που περιλαμβάνονται στη δικογραφία, που σχηματίστηκε από τις Αρχές, σε βάρος του οδηγού του μοιραίου τουριστικού λεωφορείου που κόστισε τη ζωή σε έναν 53χρονο άνδρα από τη Λάρισα και τραυμάτισε πολλούς ακόμη επιβαίνοντες, είναι ανθρωποκτονία εξ αμελείας και σωματικές βλάβες.

Την ίδια ώρα, σοκάρει το βίντεο με τη στιγμή από το τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε την Παρασκευή (23/12), στη Ρουμανία, μετέδωσαν ρουμανικά μέσα ενημέρωσης:

Ο δικηγόρος του μετέφερε στο Open, όσα του δήλωσε ο οδηγός του μοιραίου λεωφορείου. «Δυστυχώς πήρα την απόφαση να κατευθυνθώ προς το τούνελ. Δεν υπήρχε σήμανση ότι απαγορευόταν. Ήταν η κακιά η ώρα. Μετά την πρόσκρουση δεν πιστέψαμε ότι θα βγει κανείς ζωντανός. Άκουσα παντού φωνές και κλάματα, ήμουν σοκαρισμένος και δεν μπορούσα να αντιδράσω. Δυστυχώς ήμουν στο τιμόνι εγώ, θα μπορούσα να είναι κάποιος άλλος. Αν δεν ήταν τόσο βαριά η μεταλλική μπάρα, δεν θα παθαίναμε τίποτα, θα ήμασταν ζωντανοί και θα περπατούσαμε στο Βουκουρέστι. Είμαι έτοιμος να παρουσιαστώ στη Δικαιοσύνη, όποτε με φωνάξουν, μπορώ κάτι άλλο να κάνω;».

Ο συνήγορος του οδηγού, Αλέξανδρος Ματθαίου, μιλώντας στο Open υποστήριξε ότι ο οδηγός έκανε ό,τι μπορούσε για να αποφύγει το δυστύχημα με το λεωφορείο στη Ρουμανία.

«Φρενάρισε άμεσα, δεν έτρεχε» είπε χαρακτηριστικά . Πρόσθεσε ότι δεν γνωρίζει εάν είχε βάλει την ένδειξη για ΙΧ στο GPS, ωστόσο είπε ότι την τελευταία στιγμή επέλεξε να πάει από το τούνελ, όπως του υπεδείκνυε το GPS.

Βίντεο – σοκ από το τροχαίο δυστύχημα στη Ρουμανία: Η στιγμή της σφοδρής σύγκρουσης [βίντεο]

Ρουμανία-συνήγορος οδηγού: Δεν ήταν κουρασμένος, έκανε ό,τι μπορούσε να αποφύγει το δυστύχημα

«Δεν μπορούσα να δω πριν το τούνελ προειδοποιητικές πινακίδες, είχε κίνηση, γιατί υπήρχε κίνηση και ήταν ένα λεωφορείο δίπλα μου» φέρεται να του είπε ο οδηγός. Ερωτηθείς για το εάν ήταν κουρασμένος, απάντησε αρνητικά. Τόνισε ότι οδηγούσε από τη Θεσσαλονίκη μέχρι το Βουκουρέστι και έκανε πολλές στάσεις, ενώ πέρασε από πολλά τούνελ μέσω Βουλγαρίας. «Δεν οδηγούσε 18 ώρες, με ΙΧ είναι 7-7,5 ώρες, με το πούλμαν είναι 10-12 ώρες» σημείωσε.

Ο κ. Ματθαίου είπε ότι η αστυνομία της Ρουμανίας δεν κατηγορεί τον πελάτη του προσώρας, απλώς θεωρείται ύποπτος. Αναφέρθηκε δε και στις πληροφορίες ότι επιβάτες θα κινηθούν νομικά εναντίον του πρακτορείου και σημείωσε ότι μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν, είναι δικαίωμά τους, ενώ αναφέρθηκε και στα ατυχήματα που έχουν συμβεί πρόσφατα στο συγκεκριμένο τούνελ.

Στη Ρουμανία
ο γιος του Έλληνα που σκοτώθηκε

Ο γιος του
53χρονου Νίκου Χλοψιού που σκοτώθηκε
στο δυστύχημα της Παρασκευής, κατέφθασε
στο Βουκουρέστι, προκειμένου να
αναγνωρίσει τη σωρό του πατέρα του στο
INML (ιατροδικαστική υπηρεσία), όπως
προβλέπουν οι νόμιμες διαδικασίες.

Στη συνέχεια, ο γιος του θανόντος πρόκειται να ξεκινήσει τα τυπικά για τον επαναπατρισμό της σωρού.


Πηγή