Παρασκευή , 14 Αύγουστος 2020
Σε ποιες περιοχές το θερμόμετρο έπεσε κάτω από το μηδέν

Σε ποιες περιοχές το θερμόμετρο έπεσε κάτω από το μηδέν

Με αρκετό κρύο ξεκίνησε η εβδομάδα στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Ελλάδας και σε αρκετές περιπτώσεις η θερμοκρασία έπεσε κάτω από το μηδέν.

Οι χαμηλότερες ελάχιστες θερμοκρασίες που κατέγραψαν οι αυτόματοι μετεωρολογικοί σταθμοί του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr το πρωί της Δευτέρας, ήταν σε Μαυρολιθάρι Φωκίδας (-6,8 βαθμοί Κελσίου), Γρεβενά (-6), Νέο Καύκασο Φλώρινας (-5,9), Κοιλάδα Κοζάνης (-5,5), Βουτύρω Καπρενησίου (-5,4), Ιωάννινα (-4,8) και Τρίπολη (-4,3).

Ο ανέφελος ουρανός, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, επέτρεψε την δι’ ακτινοβολίας ψύξη των επιφανειακών στρωμάτων του εδάφους, καθώς και των παρεδάφιων στρωμάτων της ατμόσφαιρας, κατά τη διάρκεια της νύχτας. Καθώς όμως ο ήλιος αρχίζει πλέον να τροφοδοτεί με ενέργεια την ατμόσφαιρα η θερμοκρασία αναμένεται να παρουσιάσει γρήγορη άνοδο.

Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής την Κυριακή

Σύμφωνα με το δίκτυο των μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, τα μεγαλύτερα ύψη βροχής της Κυριακής 17 Φεβρουαρίου καταγράφηκαν στα Σταυράκια Ηρακλείου (73 χιλιοστά), στην Ασή Γωνιά Χανίων (62 χιλιοστά), στο Σέμπρωνα Χανίων (61 χιλιοστά), στο Τζερμιάδο Λασιθίου (57 χιλιοστά) και στο οροπέδιο Ασκύφου Χανίων (54 χιλιοστά).

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή