Σάββατο , 15 Ιούνιος 2024

Σκληρή μάχη για τα «μικρά» κόμματα δείχνει νέα δημοσκόπηση

Νέα δημοσκόπηση δείχνει ότι ανοίγει η ψαλίδα Νέας Δημοκρατίας – ΣΥΡΙΖΑ, στην πρόθεση ψήφου, με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να συγκεντρώνει 32%, έναντι 16% που διατηρεί η Κουμουνδούρου.

Τα στοιχεία προέρχονται από την τελευταία δημοσκόπηση του πανεπιστημίου Μακεδονίας για λογαριασμό του ΣΚΑΪ. Στην προηγούμενη δημοσκόπηση του ΠΑΜΑΚ, στις 7 Νοεμβρίου, η ΝΔ συγκέντρωνε 30% και ο ΣΥΡΙΖΑ 15%.

Ακολουθούν, το κόμμα της Χρυσής Αυγής με 8%, το ΚΚΕ με 6% και η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 5,5%.

Η δημοσκόπηση κρύβει εκπλήξεις αφού αφήνει εκτός Βουλής τον Πάνο Καμμένο και τον Σταύρο Θεοδωράκη, ενώ όχι μόνο δίνει εντός τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, αλλά την εμφανίζει και δεύτερη στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών.

 

Τα στοιχεία δείχνουν ότι στο 3% και εντός της Βουλής ισοψηφούν η Ένωση Κεντρώων και η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, ενώ, εκτός Βουλής φαίνεται να μένουν οι ΑΝΕΛ (2%) και το Ποτάμι (1,5%).

«Ακέφαλη» παραμένει η θέση του καταλληλότερου πρωθυπουργού αφού η πρώτη, αυθόρμητη απάντηση του 41,5% των ερωτηθέντων ήταν «κανένας». Ακολουθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 36% ενώ τον νυν πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, προτιμά το 19,5%.

Στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, πρώτος είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 31% και δεύτερη η Ζωή Κωνσταντοπούλου με 27,5%. Ο Αλέξης Τσίπρας έρχεται τέταρτος με 22%, πίσω από τον Δημήτρη Κουτσούμπα (22,5%). Έβδομη, πίσω από τον Βασίλη Λεβέντη (21%) αλλά και τον Σταύρο Θεοδωράκη (20,5%), η Φώφη Γεννηματά (20%).

 


Πηγή