Τρίτη , 6 Ιούνιος 2023

Στην Πάτρα σήμερα ο Τσίπρας, θα παρουσιάσει το κυβερνητικό του πρόγραμμα

Το όραμα μιας προοδευτικής κυβέρνησης που θα εκπροσωπεί όλες τις ζωντανές δυνάμεις της κοινωνίας κι όχι τους επαγγελματίες της εξουσίας θα παρουσιάσει ο Αλέξης Τσίπρας στη δεύτερη προεκλογική του συγκέντρωση απόψε στο κλειστό του Απόλλωνα στην Πάτρα.

Μετά το Περιστέρι, σειρά έχει η πρωτεύουσα της Αχαΐας για να ακούσει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και το σχέδιο για την επομένη των εκλογών, που περιλαμβάνει μια κυβέρνηση με σημαντικό αριθμό γυναικών, επιστημόνων, ανθρώπων της πρώτης γραμμής στην οικονομία και την κοινωνία, αλλά και νέων ανθρώπων «με ικανότητες και γνώσεις στο αντικείμενο τους και όχι γόνους της πολιτικής ελίτ όπως αναμένεται να πει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Οι προτάσεις για οικονομία, εργασία και συνταξιούχους

Εκτός από την επίθεση στην κυβέρνηση για την υπόθεση των υποκλοπών και την έκρηξη της ακρίβειας ο Αλέξης Τσίπρας θα προβάλει τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ και τις δεσμεύσεις του προγράμματος του με έμφαση στην οικονομία, την εργασία και τους συνταξιούχους.

Ήδη ανακοίνωσε πως σκοπεύει να προχωρήσει μεταξύ άλλων σε:

  • αύξηση του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα στα 880 ευρώ
  • αύξηση των μισθών όλων των δημοσίων υπαλλήλων κατά 10 %
  • αφορολόγητο στις 10.000 ευρώ
  • μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα στο χαμηλότερο συντελεστή
  • μείωση των Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα στον κατώτερο συντελεστή της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Όσον αφορά τους συνταξιούχους επανέλαβε τις δεσμεύσεις που ανέλαβε πρόσφατα σε συνάντηση και διάλογο που είχε μαζί τους στο Αιγάλεω όπως

  • επιστροφή όλων των αναδρομικών τους σε 3 ετήσιες δόσεις
  • επαναφορά της 13ης σύνταξης
  • αύξηση των συντάξεων
  • αποκατάσταση των αδικιών που δημιουργούνται από την προσωπική διαφορά

Όσον αφορά τις αλλαγές στο κράτος ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα εστιάσει στην «αντικατάσταση του επιτελικού κράτους, με ένα δημοκρατικό και αποτελεσματικό κράτος, με δομές αξιοκρατίας και διαφάνειας, με δραστικό περιορισμό των μετακλητών και των απ` ευθείας αναθέσεων».

Ταυτόχρονα προαναγγέλλει την ολική αναδιοργάνωση της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, την αναδιοργάνωση και κάθαρση της Ελληνικής Αστυνομίας και την έμπρακτη στήριξη του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων.

Επόμενος σταθμός είναι η Θεσσαλονίκη και το Ιβανώφειο τη Δευτέρα και ακολουθεί διημερίδα για τους αγρότες στη Λάρισα, ενώ τις επόμενες ημέρες θα συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία για να εγκρίνει το βασικό κορμό των ψηφοδελτίων του κόμματος για τη μάχη των εκλογών.


Πηγή