Κυριακή , 4 Οκτώβριος 2026

Στη Ρώμη έφτασε ο Ντόναλντ Τραμπ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έφτασε απόψε στη Ρώμη, τον πρώτο ευρωπαϊκό σταθμό της περιοδείας του, όπου θα συναντηθεί αύριο το πρωί με τον πάπα Φραγκίσκο.

Η Ιταλία είναι ο τρίτος σταθμός του ταξιδιού του Αμερικανού προέδρου, ο οποίος τις προηγούμενες ημέρες επισκέφθηκε αρχικά τη Σαουδική Αραβία και κατόπιν το Ισραήλ και τα Παλαιστινιακά Εδάφη. Αμέσως μετά θα αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες, όπου θα συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ και μετά θα επιστρέψει στην Ιταλία, αυτή τη φορά στη Σικελία, για τη σύνοδο της G7 στην Ταορμίνα.

Το προεδρικό αεροσκάφος προσγειώθηκε στις 19.26 (ώρα Ελλάδας) στο αεροδρόμιο Φιουμιτσίνο της Ρώμης, όπου είχαν ληφθεί δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Για αύριο στις 9.30 το πρωί είναι προγραμματισμένη η συνάντησή του με τον επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, με τον οποίο φαίνεται ότι έχουν διαφορετικές απόψεις σε πολλά θέματα: τη μετανάστευση, τη φιλελευθεροποίηση της οικονομίας, τη θανατική ποινή και άλλα. Μπορεί όμως να επικεντρώσουν τη συζήτησή τους σε θέματα στα οποία συμφωνούν, όπως είναι οι αμβλώσεις.

Αμέσως μετά ο πρόεδρος και η πρώτη κυρία των ΗΠΑ θα ξεναγηθούν στην Καπέλα Σιστίνα. Στο πρόγραμμα του Τραμπ περιλαμβάνεται επίσης μια συνάντηση με τον πρόεδρο και τον πρωθυπουργό της Ιταλίας ενώ την ίδια ώρα η Μελάνια Τραμπ θα επισκεφθεί το παιδιατρικό νοσοκομείο Μπαμπίνο Τζεζού.

localStorage.clear();


Πηγή

Ελέγξτε επίσης

Αποκαλύψεις για τον πιλότο της Flydubai: Τον είχε απολύσει το Ομάν λόγω εξτρεμιστικών απόψεων, είχε αναρτήσεις με τρομοκράτες της Αλ Κάιντα

Διεθνή μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν σήμερα ότι οι αρχές του Ομάν είχαν απαγορεύσει στον συγκυβερνήτη της …

Daily-News.GR