Δευτέρα , 1 Ιούνιος 2020

Στο 42% η δημοτικότητα του Μακρόν

Η δημοτικότητα του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν αυξήθηκε ελάχιστα μέσα στον Ιούλιο, παρά την πολιτική σύγχυση που προκλήθηκε γύρω από τον πρώην σωματοφύλακά του, ο οποίος βιντεοσκοπήθηκε στην διάρκεια επίθεσης κατά διαδηλωτών, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιοποιήθηκε σήμερα.

Η δημοτικότητα του Μακρόν μειώθηκε εκ νέου τον προηγούμενο μήνα, ένα χρόνο μετά την εκλογή του στην προεδρία της Γαλλίας, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων. Οι επικριτές του, σημειώνει το ΑΠΕ, τον κατηγορούν ότι οι πολιτικές του δεν αγγίζουν τις ανάγκες του λαού κι εξυπηρετούν τα συμφέροντα των πλουσίων.

Ωστόσο, ο 40χρονος πρόεδρος Μακρόν φέρεται να κέρδισε κάποιο έδαφος τον Ιούλιο, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης (Harris Interactive survey).

Η δημοτικότητά του, έχει αυξηθεί κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες στο 42%, παρά τις συνθήκες ενός εκκολαπτόμενου πολιτικού σκανδάλου που επικρατούν στο Παρίσι, αλλά και μετά τις θετικές εντυπώσεις που προκάλεσε η νίκη της Γαλλίας, στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου.

localStorage.clear();


Πηγή