Κυριακή , 5 Δεκέμβριος 2021
Συνάντηση Γεωργιάδη - Τζεντιλόνι για τις επενδύσεις

Συνάντηση Γεωργιάδη – Τζεντιλόνι για τις επενδύσεις

Η αξιοποίηση με πιο αποτελεσματικό τρόπο, της ευρωπαϊκής βοήθειας για επενδύσεις, ήταν το βασικό θέμα της συνάντησης που είχε σήμερα (6/2) ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, με τον επίτροπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αρμόδιο για θέματα Οικονομίας, Πάολο Τζεντιλόνι.

Στη συνάντηση, όπως αναφέρει το ΑΠΕ – ΜΠΕ, έλαβαν μέρος οι υφυπουργοί Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Χρίστος Δήμας και Γιάννης Τσακίρης και ο γενικός γραμματέας Ιδιωτικών Επενδύσεων και Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), Νίκος Μαντζούφας.

Μετά τη συνάντηση, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε: «Η συνάντηση με τον Επίτροπο ήταν ιδιαίτερα παραγωγική. Προχωρήσαμε σε επισκόπηση του υλοποιούμενου προγράμματος μεταρρυθμίσεων, με γνώμονα πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε με πιο αποτελεσματικό τρόπο την ευρωπαϊκή βοήθεια για επενδύσεις».

Από την πλευρά του, ο κ. Τζεντιλόνι σημείωσε: «Η συνάντηση με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, ήταν εποικοδομητική. Πιστεύω ότι η περίοδος αυτή για την Ελλάδα είναι περίοδος επανενεργοποίησης της οικονομίας. Για τη δημοσιονομική κατάσταση της Ελλάδας, τα νέα είναι καλά και χρειάζεται να αξιοποιήσουμε αυτό το παράθυρο ευκαιρίας για την τόνωση της ελληνικής οικονομίας, ιδίως με επενδύσεις. Αυτός είναι ο τομέας που η Ελλάδα και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα συνεργαστούν στενά τους επόμενους μήνες».


Πηγή