Σάββατο , 28 Μάιος 2022

Συνάντηση Χατζηδάκη με Κόρτε: Στο επίκεντρο οι αλλαγές στην αγορά εργασίας | ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση με τον γενικό διευθυντή Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Τζουστ Κόρτε, είχε ο Κωστής Χατζηδάκης.

Η συνάντηση των δύο ανδρών έγινε στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με την πανδημία του κορωνοϊού, αλλά και οι μεγάλες αλλαγές που συντελούνται στην αγορά εργασίας στο πλαίσιο της πράσινης μετάβασης και του ψηφιακού μετασχηματισμού.

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αναφέρθηκε στο μεταρρυθμιστικό έργο του υπουργείου, εστιάζοντας στην ανάγκη υιοθέτησης μιας ευρωπαϊκής προσέγγισης σε όλους τους τομείς. Μεταξύ άλλων, περιέγραψε το νέο πλαίσιο για την τηλεργασία, το οποίο είναι ένα από τα πιο προοδευτικά στην Ευρώπη και τις σχεδιαζόμενες μεταρρυθμίσεις στον τομέα της κατάρτισης, με στόχο την αξιοποίηση -και όχι απλώς απορρόφηση- των κονδυλίων από το νέο ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης προς όφελος των εργαζομένων και των ανέργων.

Από την πλευρά του, ο κ. Κόρτε περιέγραψε τις νομοθετικές και άλλες πρωτοβουλίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στον τομέα της απασχόλησης, ενώ εξήρε τις επιδόσεις της Ελλάδας στην καταπολέμηση της ανεργίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κοινή διαπίστωση υπήρξε ότι η αντιμετώπιση των μεγάλων σύγχρονων προκλήσεων στην αγορά εργασίας καθιστά ακόμα πιο επιτακτική τη συνεργασία σε ευρωπαϊκό επίπεδο για τον σχεδιασμό πολιτικών που να ανταποκρίνονται στις κοινωνικές, οικονομικές και τεχνολογικές εξελίξεις, προς όφελος των εργαζομένων και των ανέργων.


Πηγή