Τετάρτη , 17 Αύγουστος 2022

ΣΥΡΙΖΑ κατά Μητσοτάκη: «Εκθέτει διεθνώς τη χώρα στην ελευθερία του Τύπου»

Σφοδρή κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, την ώρα που ο πρωθυπουργός βρίσκεται στις ΗΠΑ.

Αίσθηση προκαλεί ότι ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ πριν ακόμη βγάλει ακόμη ανακοίνωση για τα αποτελέσματα της επίσκεψης Μητσοτάκη στην Ουάσινγκτον και την κρίσιμη συνάντηση με τον Τζο Μπάιντεν, επέλεξε να στρέψει τα «βέλη» του στον πρωθυπουργό με αφορμή ερώτηση που δέχθηκε για την ελευθερία του Τύπου από τον δημοσιογράφο Davis Ignatius, σε συζήτηση στο Πανεπιστήμιο Georgetown.

«O κ. Μητσοτάκης έχει κάνει τη χώρα διεθνώς ρεζίλι για την ελευθερία του Τύπου», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με αφορμή την ερώτηση που δέχθηκε ο πρωθυπουργός στην συζήτησή του με τον δημοσιογράφο Davis Ignatius, αναφορικά με την κατάταξη της χώρας στην έκθεση της ΜΚΟ «Δημοσιογράφοι χωρίς Σύνορα».

Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ προσθέτει: «Όντας συνηθισμένος να μην απαντά σε “δύσκολες” ερωτήσεις αιφνιδιάστηκε όταν χρειάστηκε να απαντήσει στο γιατί η Ελλάδα είναι τελευταία στην ελευθερία του Τύπου στην Ευρώπη. Ακόμα και εκεί επανέλαβε τα ίδια ψέματα που λέει και στο εσωτερικό της χώρας. Προσπάθησε να εκθέσει μια διεθνώς αξιόπιστη έρευνα, αλλά στην πραγματικότητα εκτέθηκε ο ίδιος. Και αυτό θα ήταν το λιγότερο, αν μαζί με αυτόν δεν είχε εκτεθεί και η Ελλάδα».


Πηγή