Σάββατο , 22 Φεβρουάριος 2020

Τι προβλέπει το σχέδιο Τραμπ για τη Μέση Ανατολή

Το σχέδιο της κυβέρνησης Τραμπ οικονομικού ύψους 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την Μέση Ανατολή προβλέπει την ίδρυση ενός παγκόσμιου επενδυτικού ταμείου, με στόχο την ανόρθωση της παλαιστινιακής οικονομίας, αλλά και των οικονομιών των γειτονικών αραβικών χωρών.

Το ίδιο σχέδιο προβλέπει την δημιουργία ενός εμπορικού διαδρόμου 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την διασύνδεση της Δυτικής Όχθης με την Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους, αλλά και έγγραφα τα οποία επεξεργάστηκε το Reuters.

H προσέγγιση «πρώτα η οικονομία» για την αναζωογόνηση της ειρηνευτικής διαδικασίας μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων θα είναι δύσκολο να προωθηθεί σε μία περιοχή που εκφράζει σκεπτικισμό για το όλο εγχείρημα.

Το αναφερόμενο οικονομικό σχέδιο αναμένεται να παρουσιαστεί από τον γαμπρό του προέδρου Τραμπ Τζάρεντ Κούσνερ, στην διάρκεια μιας διεθνούς διάσκεψης που θα πραγματοποιηθεί στο Μπαχρέιν την επόμενη εβδομάδα, ενώ περιλαμβάνει 179 επιχειρηματικές δράσεις και δράσεις κατασκευής υποδομών, σύμφωνα με τα ίδια έγγραφα.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή