Σάββατο , 24 Φεβρουάριος 2024

Το δώρο που έκανε ο Ερντογάν στον Μητσοτάκη -Βιβλίο με νόημα του χάρισε ο πρωθυπουργός

Ένα συμβολικό δώρο έκανε στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά την υπογραφή της διακήρυξης φιλίας μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας 100 χρόνια μετά την υπογραφή της Συνθήκης της Λωζάνης.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός υπέγραψε την διακήρυξη με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο γραφείο όπου πραγματοποιήθηκε η μεταξύ τους συνάντηση, παρουσία των δύο υπουργών Εξωτερικών, των διπλωματικών τους συμβούλων και δύο φωτογράφων.

Ελλάδα και Τουρκία υπέγραψαν 15 συμφωνίες και μνημόνια -Αναλυτικά τι περιλαμβάνουν

Τα διεθνή ΜΜΕ για την επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα: «Νέα σελίδα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

Ενώ ήταν σε εξέλιξη η συνάντηση των δύο ηγετών, ο κ. Ερντογάν ζήτησε από τον διπλωματικό του σύμβουλο Τσαγατάι Κιλίτς να φέρει ένα βιβλίο, το οποίο δώρισε στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Το βιβλίο αυτό αποτελεί την έκδοση της Τουρκικής Προεδρίας για τη Λωρίδα της Γάζας και καταγράφει διάφορες πρωτοβουλίες της τουρκικής πλευράς σε βάθος δεκαετιών για το συγκεκριμένο ζήτημα, σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.

Το δώρο του Έλληνα πρωθυπουργού

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Έλληνας πρωθυπουργός δώρισε από την πλευρά του στον Τούρκο Πρόεδρο ένα βιβλίο για την αναστήλωση των οθωμανικών μνημείων στην ελληνική επικράτεια. Πρόκειται για ένα βιβλίο που επιμελήθηκε το Υπουργείο Πολιτισμού για αυτήν τη ειδική περίσταση και δεν κυκλοφορεί στην αγορά.


Πηγή