Τετάρτη , 6 Δεκέμβριος 2023

Το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου θα δώσουν εξηγήσεις οι «ύποπτοι» για το Μάτι 

Το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου θα περάσουν το κατώφλι του εισαγγελέα προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου 21 πρόσωπα τα οποία βρίσκονται στο επίκεντρο της έρευνας για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι που στοίχισε τη ζωή σε 99 ανθρώπους.

Οι «ύποπτοι» ζήτησαν και έλαβαν προθεσμίες, είτε αυτοπροσώπως είτε μέσω των συνηγόρων τους, προκειμένου να ενημερωθούν για το περιεχόμενο της ογκωδέστατης δικογραφίας ώστε να διατυπώσουν τις θέσεις τους.

«Είναι πολύ πρόωρο να κάνει κανείς μία δήλωση για την υπόθεση. Θα λάβουμε τη δικογραφία, θα τη μελετήσουμε και θα την αξιολογήσουμε. Καμία θέση δεν διατυπώνεται, αν δεν μελετηθεί πρώτα το υλικό της δικογραφίας», ανέφερε ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος ο οποίος εκπροσωπεί τον δήμαρχο Μαραθώνα Ηλία Ψινάκη και είναι μεταξύ αυτών που καλείται σε ανομωτί κατάθεση στις 7 Νοεμβρίου.

Ο δήμαρχος Ραφήνας,  Ευάγγελος Μπουρνούς προσήλθε αυτοπροσώπως, συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του, για τη λήψη προθεσμίας. «Αισθανόμαστε  ότι κάναμε ότι έπρεπε να κάνουμε πριν και μετά την πυρκαγιά. Είμαστε δίπλα στους συμπολίτες μας και στη δικαιοσύνη ώστε να απαντήσουμε σε όλα τα ερωτήματα και να αποδοθούν ευθύνες όπου υπάρχουν» δήλωσε ο κ. Μπουρνούς βγαίνοντας από το γραφείο του εισαγγελέα.

Προθεσμία,  για τις 8 Νοεμβρίου έλαβε, μέσω του δικηγόρου της, η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου.

Πάντως, εκτός από τους 21 υπόπτους στον κατάλογο έχουν προστεθεί και περίπου οκτώ πρόσωπα από το λιμενικό και τον στρατό που θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις στους αρμόδιους εισαγγελείς .

localStorage.clear();


Πηγή