Δευτέρα , 4 Δεκέμβριος 2023

Τραγωδία στο Μάτι: Το Δημόσιο καλείται να καταβάλει αποζημίωση 300.000 ευρώ σε συγγενείς θύματος

Aποζημίωση για ψυχική οδύνη σε πέντε συγγενείς θύματος της τραγωδίας που σημειώθηκε στο Μάτι τον Ιούλιο του 2018, υποχρεώνεται να καταβάλει το ελληνικό Δημόσιο.

Αυτό αποφάσισε το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών όπως αναφέρει η «Καθημερινή». Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το Δημόσιο καλείται να καταβάλει ποσό που αγγίζει τις 300.000 ευρώ στα πέντε άτομα, τα οποία είχαν στραφεί με αγωγή κατά του Δημοσίου, της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Ραφήνας- Πικερμίου για το θάνατο 77χρονης συγγενούς τους στο Νέο Βουτζά.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η άτυχη 77χρονη επιχείρησε να φύγει από το σπίτι της και να βρει τον άντρα της, που περίμενε να την παραλάβει με το αυτοκίνητό του για να διαφύγουν από την πύρινη κόλαση, ωστόσο οι φλόγες την πρόλαβαν. Η ηλικιωμένη είχε προσπαθήσει να διαφύγει από την οικία της για να την παραλάβει ο σύζυγός της με το αυτοκίνητο, αλλά δεν πρόλαβε να διασωθεί.

Το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών έκρινε πως οι πυροσβεστικές δυνάμεις εκτίμησαν λανθασμένα την κατάσταση και παρέλειψαν να εισηγηθούν νωρίτερα την προληπτική απομάκρυνση κατοίκων του Νέου Βουτζά από τα σπίτια τους. Την ίδια ώρα, απέρριψε τους ισχυρισμούς του Δημοσίου περί «ανωτέρας βίας», θεωρώντας πως δεν ελήφθησαν τα κατάλληλα μέτρα για την ασφάλεια των κατοίκων.


Πηγή