Σάββατο , 2 Μάρτιος 2024

Φάμελλος: Να σταματήσουμε το κυβερνητικό σχέδιο ιδιωτικοποίησης ύδρευσης, αποχέτευσης και των ΔΕΥΑ

«Το σχέδιο του κ. Μητσοτάκη θα οδηγήσει στην υποβάθμιση των υπηρεσιών ύδρευσης αποχέτευσης και στην ιδιωτικοποίησή τους» τόνισε ο Σωκράτης Φάμελλος.

Ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, σε συνάντηση που είχε με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης (ΠΟΕ-ΔΕΥΑ) ανέφερε:

«Το σχέδιο του κ. Μητσοτάκη θα οδηγήσει στην υποβάθμιση των υπηρεσιών ύδρευσης αποχέτευσης και στην ιδιωτικοποίησή τους», ανέφερε ο κ. Φάμελλος και πρόσθεσε: «δεν θα είναι πλέον το κριτήριο η εξυπηρέτηση των τοπικών κοινωνιών και της ανάπτυξης αλλά τα κέρδη των παρόχων των υπηρεσιών ύδρευσης. Το κυβερνητικό σχέδιο αμφισβητεί αφενός τις υφιστάμενες θέσεις εργασίας αλλά κυρίως αμφισβητεί την πρόσβαση των πολιτών στο δημόσιο αγαθό του νερού, αλλά και τη περιουσία των Δήμων. Είναι ένα προσχεδιασμένο χτύπημα σε πολλαπλά επίπεδα».

Φάμελλος: Αποσύρετε τις διατάξεις για τη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών

Φάμελλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τους επιστήμονες κατά της μεταφοράς του Εθνικού Αστεροσκοπείου στο Υπ. Κλιματικής Κρίσης

Ο κ. Φάμελλος υποστήριξε ακόμη ότι «το σχέδιο της κυβέρνησης, την πρώτη τετραετία, περιλάμβανε τη δημιουργία Ανεξάρτητης Αρχής για τη διαχείριση του νερού (ΡΑΑΕΥ) μέσω της επέκταση των αρμοδιοτήτων της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας. Και τώρα προχωράει στην κατεδάφιση των ΔΕΥΑ».

«Η κυβέρνηση επέλεξε πρώτα από όλα να χρεωκοπήσει τις ΔΕΥΑ με το υπέρογκο ενεργειακό κόστος και τώρα, με πρόφαση τα μεγάλα ζητήματα που έχουν προκύψει ρευστότητας των ΔΕΥΑ αλλά και τιμολογίων ύδρευσης, έρχεται να ολοκληρώσει το τελικό σχέδιο που δεν είναι άλλο από τη δημιουργία περιφερειακών ΔΕΥΑ, την απώλεια των διοικήσεων από τους Δήμους και στη συνέχεια την είσοδο ιδιωτών μέσω ΣΔΙΤ στη διαχείριση της ύδρευσης και της αποχέτευσης» είπε χαρακτηριστικά.

Υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στηρίζει και τους εργαζόμενους, το θεσμό των ΔΕΥΑ και την πρόσβαση στο δημόσιο αγαθό του νερού και τοποθετήθηκε υπέρ της δημιουργίας μιας κοινωνικής συμμαχίας σε αυτήν την κατεύθυνση: «έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας για να ανατρέψουμε το σχέδιο Σκυλακάκη – Μητσοτάκη, αλλά όλοι σήμερα εδώ θα συμπράξουμε για να μην υλοποιηθεί αυτό το σχέδιο. Αυτό που έχει προτεραιότητα είναι να ενημερωθούν οι τοπικές κοινωνίες και να πάρουν θέση τα δημοτικά συμβούλια. Και είναι αναγκαίο να αναδειχθούν οι ευθύνες της κυβέρνησης και των βουλευτών της ΝΔ».

Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συμμετείχαν ακόμη οι τομεάρχες: Εσωτερικών, Γιώτα Πούλου, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Μίλτος Ζαμπάρας και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βασίλης Κόκκαλης.

Εκ μέρους της ΠΟΕ-ΔΕΥΑ στη συνάντηση συμμετείχαν οι: πρόεδρος, Δραγκόλας Παύλος, αντιπρόεδρος, Μητράκος Αχιλλέας, μέλος ΔΣ, Γκουρομπίνος Χρήστος και ο Νομικός Σύμβουλος, Μπαλατσούκας Σπύρος.


Πηγή