Κυριακή , 29 Ιανουάριος 2023

Φιλιππίνες: Σε τουλάχιστον 67 ανέρχονται οι νεκροί από τις φονικές πλημμύρες -Συνεχίζονται οι έρευνες διάσωσης

Συνεχίζει να αυξάνεται ο τραγικός απολογισμός από τις φονικές πλημμύρες στις νότιες Φιλιππίνες, καθώς σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία οι νεκροί πλέον έχουν φτάσει τους 67.

«Νεροποντή λίγο πριν την άφιξη στην περιοχή μιας τροπικής καταιγίδας είχε αποτέλεσμα πλημμύρες και κατολισθήσεις επηρεάζοντας αρκετούς δήμους στην επαρχία Μαγκιντανάο», δήλωσε τηλεφωνικώς ο Ναγκίμπ Σιναρίμπο, υπουργός Εσωτερικών της Αυτόνομης Επαρχίας Μπανγκσαμόρο στο Μιντανάο. Ο Σιναρίμπο είπε πως συνεχίζονται οι επιχειρήσεις διάσωσης για ανθρώπους που αγνοούνται.

Φιλιππίνες: Ορμητικά νερά παρέσυραν τα πάντα στο πέρασμά τους

Ορμητικά νερά μπήκαν σε σπίτια σε πολλές πόλεις και χωριά στο νησί Μιντανάο, μεταφέροντας δέντρα, πέτρες και λάσπη στο πέρασμά τους, κυρίως στη φτωχή περιοχή του Κοταμπάτο, μιας πόλης 300.000 κατοίκων.

Ο στρατός ανέπτυξε φορτηγά για να σώσει εγκλωβισμένους κατοίκους στο Κοταμπάτο και σε άλλες οκτώ κοντινές πόλεις, δήλωσε ο περιφερειακός αρχηγός της Πολιτικής Προστασίας, Νασρούλα Ιμάμ.

«Είναι σοκαριστικό να βλέπεις δήμους που δεν είχαν ποτέ πλημμυρίσει να πλήττονται», ανέφερε ο Ιμάμ, προσθέτοντας ότι ορισμένες οικογένειες παρασύρθηκαν από τις πλημμύρες.

Φιλιππίνες: Τραγικές εικόνες με πτώματα θαμμένα στη λάσπη

Οι διασώστες βρήκαν 27 πτώματα στην τοποθεσία Ντατού Οντίν Σινσουάτ, συμπεριλαμβανομένων 11 επιπλέον θυμάτων που βρέθηκαν σε ένα χωριό θαμμένα στη λάσπη.

Δέκα πτώματα εντοπίστηκαν στο Ντατού Μπλα Σινσουάτ και πέντε στο Ούπι, σύμφωνα με τον Σιναρίμπο, σημειώνοντας ότι πολλοί άνθρωποι σώθηκαν σκαρφαλώνοντας στις στέγες των σπιτιών τους.


Πηγή