Σάββατο , 30 Σεπτέμβριος 2023

Φόρουμ Δελφών -Σταϊκούρας: Μεταρρυθμίσεις σε πέντε πυλώνες για ισχυρή ανάπτυξη και μείωση της φορολογίας

Στον μετασχηματισμό της ελληνικής οικονομίας μέσω της υλοποίησης μεταρρυθμίσεων αναφέρθηκε από τους Δελφούς ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Η ισχυρή ανάπτυξη, η αύξηση επενδύσεων, η έξοδος από τον μηχανισμό σταθερότητας, η μείωση των κόκκινων δανείων σε μονοψήφιο ποσοστό και το σταθερό φορολογικό περιβάλλον συνθέτουν το πλέγμα των στόχων του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, τόνισε ο κ. Σταϊκούρας από το βήμα του 7oυ Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, που πραγματοποιείται 6-9 Απριλίου και τελεί υπό την Αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Ο Χρήστος Σταϊκούρας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών / Φωτογραφία: Delphi Economic Forum
Ο Χρήστος Σταϊκούρας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών / Φωτογραφία: Delphi Economic Forum

«Η στρατηγική μας στοχεύει σε ένα σύγχρονο και δυναμικό μείγμα οικονομικής πολιτικής, που εδράζεται στην υλοποίηση συνετής δημοσιονομικής πολιτικής μέσω της μείωσης της φορολογικής επιβάρυνσης νοικοκυριών και επιχειρήσεων και στην προώθηση διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων για την αντιμετώπιση μακροχρόνιων στρεβλώσεων της ελληνικής οικονομίας, τη διεύρυνση της παραγωγικής της βάσης και την ενίσχυση της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων», υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών.

O Μάριο Νάβα, Director General, DG Structural Reform Support / Φωτογραφία: Delphi Economic Forum
O Μάριο Νάβα, Director General, DG Structural Reform Support / Φωτογραφία: Delphi Economic Forum

Ο κ. Σταϊκούρας αναφέρθηκε στους πέντε πυλώνες της μεταρρυθμιστικής ατζέντας, όπως η διεύρυνση της φορολογικής βάσης, η μεταρρύθμιση για το ιδιωτικό χρέος, η μείωση των κόκκινων δανείων σε μονοψήφιο ποσοστό και η βελτίωση της φορολογικής διακυβέρνησης, λέγοντας ότι συνέβαλαν καθοριστικά στην επίτευξη ισχυρής ανάκαμψης και βιώσιμης ανάπτυξης, στη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης και στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής.

Ο Άγγελος Μόσχοβας, δημοσιογράφος του iefimerida.gr / Φωτογραφία: Delphi Economic Forum
Ο Άγγελος Μόσχοβας, δημοσιογράφος του iefimerida.gr / Φωτογραφία: Delphi Economic Forum

Κατά της διάρκεια της συζήτησης που συντόνισε ο δημοσιογράφος του iefimerida.gr, Άγγελος Μόσχοβας, ο Μάριο Νάβα (Mario Nava), Director General, DG Structural Reform Support, τόνισε ότι η Γενική Διεύθυνση έχει βοηθήσει και συνεχίζει να βοηθά την Ελλάδα στην ανάπτυξη και υλοποίηση περισσότερων από 200 έργων τεχνικής υποστήριξης που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα τομέων πολιτικής μέσω του Εργαλείου Τεχνικής Υποστήριξης (TSI).

«”Τρέχουμε” με επιτυχία ένα έργο για την Ανάπτυξη της Στρατηγικής για την Κεφαλαιαγορά. Οι κεφαλαιαγορές πρέπει να τοποθετηθούν στο επίκεντρο των προσπαθειών, ούτως ώστε να μπορέσουν να συμβάλουν στην οικονομική ανάκαμψη και ανάπτυξη της Ελλάδας», σημείωσε ο κ. Νάβα. Προσέθεσε δε, ότι η Γενική Διεύθυνση Υποστήριξης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων στηρίζουμε την Ελλάδα στην ανάπτυξη των δραστηριοτήτων, ώστε να είναι άπαντες έτοιμοι να απορροφήσουν τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης.


Πηγή