Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Χατζηδάκης για ψηφιακή κάρτα εργασίας: Τέθηκε σε ισχύ κατόπιν αιτήματος της ΓΣΕΕ

«Η θέσπιση της ψηφιακής κάρτας έγινε κατόπιν αιτήματος της ΓΣΕΕ» με σκοπό να καταπολεμηθεί η «μαύρη» εργασία, όπως δήλωσε ο Κωστής Χατζηδάκης.

Η ψηφιακή κάρτα εργασίας έκανε πρεμιέρα και με αφορμή την έναρξη της χρήσης της, ο υπουργός Εργασίας και Οικονομικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης, μίλησε στην ΕΡΤ, επισημαίνοντας πως η λειτουργία των ψηφιακών καρτών ξεκίνησε από τράπεζες και σούπερ μάρκετ, αφού στις εισόδους υπήρχαν ήδη εγκατεστημένοι ορισμένοι μηχανισμοί, όπου οι πολίτες θα μπορούσαν να «χτυπήσουν» την κάρτα τους.

Τα περισσότερα μηχανήματα είχαν τοποθετηθεί εκεί κατά την περίοδο της έξαρσης του κορωνοϊού.

Στόχος της κυβέρνησης, σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη, είναι να εφαρμοστεί η ψηφιακή κάρτα σε τουρισμό και εστίαση, δύο κλάδοι που εμφανίζουν μεγαλύτερη παραβατικότητα, αναφορικά με το ωράριο και τις υπερωρίες, δηλώνοντας επιπλέον, ότι αποτελεί «σημαντική μεταρρύθμιση με βαθιά κοινωνικό πρόσημα και επιθυμούμε να εφαρμοστεί σε όλες τις επιχειρήσεις, μεγάλες, μεσαίες και μικρές».

Σημειώνεται πως τους επόμενους μήνες θα πραγματοποιηθεί η απογραφή όλων των εργαζομένων για την «Εργάνη 2», ένα ψηφιακό σύστημα με καταχωρημένα όλα τα στοιχεία των επιχειρήσεων και των εργαζομένων, ώστε από το νέο έτος η ψηφιακή κάρτα να «επεκταθεί» και σε άλλες επιχειρήσεις.


Πηγή