Πέμπτη , 28 Σεπτέμβριος 2023

Χατζηδάκης: Η μείωση της ανεργίας αποτελεί απάντηση στην καταστροφολογία του ΣΥΡΙΖΑ

Απάντηση στην καταστροφολογία του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί η μείωση της ανεργίας, τόνισε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης.

«Δύο μόλις μέρες μετά την καταστροφολογία στη Βουλή του ΣΥΡΙΖΑ και ολόκληρης της αντιπολίτευσης για την κοινωνική και εργασιακή πολιτική της κυβέρνησης, ήρθε η απάντηση σήμερα για την ανεργία από την Eurostat», αναφέρει στην ανάρτησή του στα social media ο κ. Χατζηδάκης.

Ο ίδιος προσθέτει ότι, «σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, η ανεργία έπεσε από το 17,3% που ήταν το καλοκαίρι του 2019, στο 12,7% τον περασμένο Δεκέμβριο, συνεχίζοντας την πτωτική πορεία όλων των τελευταίων μηνών. Και αυτό παρά τις δυσμενείς συνέπειες της κρίσης του κορωνοϊού στην οικονομία και παρά τη λήξη ουσιαστικά των προστατευτικών μέτρων για την αγορά εργασίας όσον αφορά στον κορωνοϊό».

«Σημειώνω ότι στα ίδια στοιχεία καταγράφεται παράλληλα και μείωση της ανεργίας των νέων. Από 37% τον περασμένο Νοέμβριο έπεσε στο 30,5% τον Δεκέμβριο. Το υπογραμμίζω αυτό διότι, παραγνωρίζοντας τη γενικότερη τάση, ο ΣΥΡΙΖΑ μόλις πριν από ένα μήνα είχε ασκήσει δριμύτατη κριτική για το ύψος της ανεργίας των νέων. Τώρα τι λέει άραγε;

Προφανώς δεν σημειώνω όσα ανέφερα μέχρι στιγμής για να πανηγυρίσω, διότι το ποσοστό της ανεργίας παραμένει υψηλό και γι’ αυτό θα παραμείνουμε επιφυλακή, προκειμένου η μείωση της ανεργίας να συνεχιστεί και τους επόμενους μήνες», επισημαίνει ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Eurostat: Στο 12,7% μειώθηκε η ανεργία στην Ελλάδα τον Δεκέμβριο

ΕΛΣΤΑΤ: Στο 13,3% διαμορφώθηκε το ποσοστό της ανεργίας τον Νοέμβριο 2021

«Ωστόσο», επισημαίνει, «η πτώση των 4,5 ποσοστιαίων μονάδων με την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν ήταν τυχαία. Ήταν αποτέλεσμα της φορολογικής, δημοσιονομικής, αδειοδοτικής, εργασιακής και ασφαλιστικής μας πολιτικής. Έχει να κάνει με τη μείωση των φόρων, τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, την απλούστευση των αδειοδοτήσεων για τις επιχειρήσεις, μια εργασιακή πολιτική που συνδυάζει την ανταγωνιστικότητα με την προστασία των εργαζομένων, με τη γενικότερη πολιτική μας, η οποία εμπεδώνει ένα κλίμα εμπιστοσύνης για την ελληνική οικονομία».

Καταληκτικά, ο Κ. Χατζηδάκης αναφέρει στην ανάρτησή του: «Όλα αυτά είναι κοινωνική πολιτική με αποτελέσματα. Πολιτική που βάζει τα θεμέλια για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς των εργαζομένων χάρη στη σημαντική ανάπτυξη της οικονομίας που είναι ήδη εδώ. Και σε αυτή την πολιτική θα επιμείνουμε. Διότι τα μεγάλα λόγια και τα συνθήματα είναι απλά και μόνο λαϊκισμός που έχει πληρωθεί διαχρονικά από την ελληνική κοινωνία».

Η ανάρτηση του Κωστή Χατζηδάκη:


Πηγή