Παρασκευή , 9 Δεκέμβριος 2022

Χρίστος Δήμας: Επισκέφθηκε τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Άσσου

Τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Άσσου επισκέφθηκε, σήμερα, Τρίτη, ο υφυπουργός Χρίστος Δήμας.

Συγκεκριμένα, την ανάγκη να εγκατασταθούν μετεωρολογικοί σταθμοί σε περισσότερα σημεία του Νομού Κορινθίας επεσήμαναν οι εκπρόσωποι του Αγροτικού Συνεταιρισμού Άσσου στη συνάντηση που είχαν σήμερα με τον υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστο Δήμα.

Όπως έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υφυπουργός: «Σήμερα επισκέφθηκα τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Άσσου όπου συζητήσαμε για αρκετά θέματα μεταξύ άλλων για τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν τα τελευταία χρόνια και τις ζημιές που έχουν προκληθεί στην παραγωγή – ειδικότερα στο επιτραπέζιο σταφύλι – αλλά και την ανάγκη να εγκατασταθούν μετεωρολογικοί σταθμοί σε περισσότερα σημεία του Νομού Κορινθίας.

Αυτό είναι ζήτημα που ήδη έχουμε συζητήσει με την τοπική αυτοδιοίκηση και έχει γίνει και επικοινωνία με το Αστεροσκοπείο Αθηνών, το οποίο διαθέτει την απαιτούμενη επιστημονική γνώση, επάρκεια και εμπειρία καθώς ήδη λειτουργεί μετεωρολογικούς σταθμούς σε πολλά σημεία ανά την ελληνική επικράτεια. Επίσης, συζητήσαμε για προοπτικές ανάπτυξης και ενδεχόμενες χρήσης δράσεων του ΕΣΠΑ για την μελλοντική αναβάθμιση των υποδομών του συνεταιρισμού. Τέλος, σε επικοινωνία που είχα με τον ΕΛΓΑ επιβεβαίωσα πως κλιμάκιο του θα επισκεφθεί άμεσα την περιοχή προκειμένου να εκτιμήσουν την κατάσταση».

Δείτε την ανάρτηση του Χρίστου Δήμα:


Πηγή