Τετάρτη , 19 Ιανουάριος 2022

«Όχι» στις πρόωρες εκλογές από τον Κωνσταντίνο Μίχαλο

Αναγκαία θεωρεί την αναστροφή του κλίματος στην πραγματική οικονομία και την επιστροφή της χώρας σε αναπτυξιακή πορεία ο πρόεδρος της ΕΕΕ και του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Finance & Markets Voice».

Ο κ. Μίχαλος επισήμανε ότι δεν συμφωνεί με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, καθώς ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα ήταν «καταστροφικό». «Αυτό θα ήταν καταστροφικό για την ελληνική οικονομία και τη χώρα στο σύνολό της. Το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται σήμερα η αγορά είναι άλλη μια εκλογική διαδικασία, η οποία, κατά πάσα πιθανότητα δεν θα φέρει μια ισχυρή κυβέρνηση και ως εκ τούτου, θα πρέπει να ακολουθηθεί από άλλες εκλογές, στις οποίες θα εφαρμοστεί πλήρως το αναλογικό σύστημα. Κατά την άποψή μου αυτό θα προκαλέσει ολοκληρωτικό χάος στη χώρα».

Ο κ. Μίχαλος είπε ότι τηρεί σαφείς αποστάσεις από τη στρατηγική της Νέας Δημοκρατίας για πρόκληση πολιτικών εξελίξεων και πρόωρων εκλογών, χαρακτηρίζοντάς τις ως «καταστροφικές» και προκρίνει την ανάγκη για εθνική συνεννόηση.

«Αυτό που χρειαζόμαστε είναι σοβαρότητα, συνεργασία και αλληλεγγύη σε όλα τα επίπεδα, κυρίως στο πολιτικό επίπεδο, έτσι ώστε να περάσουμε ένα μήνυμα ενότητας και ενιαία στάση προς τους Θεσμούς και τους Ευρωπαίους εταίρους, ώστε να πάρουμε αυτό ακριβώς που χρειαζόμαστε, για να επιστρέψουμε στον δρόμο της ανάπτυξης» σημείωσε.


Πηγή