Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Έγκλημα στην Καβάλα: «Χτύπησε τη γιαγιά του γιατί γύρευε λεφτά», λέει ο πατέρας του 23χρονου [βίντεο]

«Τη χτύπησε γιατί γύρευε λεφτά», δήλωσε ο πατέρας του 23χρονου, για τη δολοφονία της 82χρονης γιαγιάς του στην Καβάλα.

«Δεν είχε η μαμά και έλεγε: ”Θα πάω στην τράπεζα, θα πάω στην τράπεζα”. Και δεν πήγαινε και τη χτύπησε ο Κωστάκης», ανέφερε στην εκπομπή «Live News» στο Mega ο πατέρας του νεαρού που σκότωσε στο ξύλο τη γιαγιά του.

«Την πίεζε να του δώσει χρήματα από τη σύνταξη»

«Χτυπούσε την ηλικιωμένη, την πίεζε να του δώσει χρήματα από τη σύνταξη… Ο εγγονός, ο γιος δεν πείραζε τη μητέρα του», τόνισε από την πλευρά του, μιλώντας στην ίδια εκπομπή, ο πρόεδρος της κοινότητας Χρυσοχωρίου Δημοσθένης Δαλκαράνης.

Η άτυχη ηλικιωμένη καθόταν στο καναπέ του σπιτιού, όταν ο εγγονός της άρχισε να τη χτυπάει μέχρι θανάτου. Ο πατέρας του 23χρονου ήταν μέσα στο υπνοδωμάτιο του, όταν τους άκουσε να μαλώνουν και βγαίνοντας είδε τον γιο του να χτυπάει τη μητέρα του. «Ήταν εκνευρισμένος», ακούγεται να λέει ο πατέρας του 23χρονου.

Καβάλα: Σοκ με την δολοφονία της ηλικιωμένης από τον εγγονό της -Πώς προσπάθησε να ξεγελάσει τις Αρχές

Έγκλημα στην Καβάλα: Ο 23χρονος εγγονός δολοφόνησε την 82χρονη γιαγιά του

«Μαλώνανε και τη χτύπησε στο κεφάλι της, έμεινε κόκκαλο. Λέω: ”Μαμά, μαμά, αλλά τίποτα…», υποστήριξε ο πατέρας του κατηγορούμενου.

Η φρικιαστική δολοφονία συνέβη τα ξημερώματα της Δευτέρας. Ο 23χρονος προσπάθησε να καλύψει το αποτροπιαστικό έγκλημά του, λέγοντας ψέματα στο γραφείο τελετών ότι η γιαγιά του έπεσε και χτύπησε.

«Δεν τον άκουσα ιδιαίτερο αναστατωμένο»

«Δεν τον άκουσα ιδιαίτερο αναστατωμένο. Μου είπε ότι η γιαγιά του πέθανε. Τον ρώτησα αν η γιαγιά πέθανε από κορωνοϊό ή από κάποια άλλα αίτια. Μου απάντησε ότι δεν ήταν άρρωστη, άκουσε ένα θόρυβο, έναν ήχο και σηκώθηκε και είδε τη γιαγιά πεσμένη και κατάλαβε ότι έχει πεθάνει», εξήγησε ο εργολάβος του γραφείου τελετών Αναστάσιος Νικολαΐδης ο οποίος τηλεφώνησε στο ΕΚΑΒ, που όταν έφτασε στο σπίτι βρήκε την 82χρονη βάναυσα χτυπημένη και αμέσως ειδοποιήθηκε η αστυνομία και ο ιατροδικαστής.

«Εγώ του είπα ότι δεν μπορώ να αναλάβω κάτι, αν πρώτα δεν έρθει το ΕΚΑΒ να πιστοποιήσει τον θάνατο και να δει ακριβώς τι έχει γίνει, αυτό έγινε, πήγε το ΕΚΑΒ. Το ΕΚΑΒ ακολούθησε το πρωτόκολλο που ορίζει ότι πρέπει να ενημερωθεί η αστυνομία και έτσι διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για δολοφονική ενέργεια», συμπλήρωσε ο κ. Νικολαΐδης.

Τι υποστηρίζει ο δικηγόρος του 23χρονου

Όπως μετέδωσε η εκπομπή στο Mega, η 82χρονη έμενε σε άθλιες συνθήκες διαβίωσης μαζί με τον γιο και τον εγγονό της, ενώ σύμφωνα με τους συγχωριανούς ήταν συχνά θύμα ενδοοικογενειακής βία.

Σημειώνεται πως δικηγόρος του 23χρονου, που οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, υποστήριξε ότι ο κατηγορούμενος αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα.


Πηγή