Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Έκρηξη σε ανθρακωρυχείο στην Κολομβία: Εννιά νεκροί και έξι αγνοούμενοι

Εννιά νεκροί και έξι αγνοούμενοι σημειώθηκαν, από έκρηξη σε ανθρακωρυχείο στην Κολομβία.

Συγκεκριμένα, εννέα εργαζόμενοι βρέθηκαν νεκροί και άλλοι έξι συνεχίζουν να αγνοούνται μετά την έκρηξη στις αρχές της εβδομάδας σε ανθρακωρυχείο στη βόρεια Κολομβία, ενημέρωσε η εθνική υπηρεσία μεταλλείων και ορυχείων (Agencia Nacional de Minería, ANM), που διεξάγει επιχείρηση έρευνας.

9 νεκροί από έκρηξη σε ανθρακωρυχείο στην Κολομβία

Μετά τον εντοπισμό άλλων δύο πτωμάτων, «έχουμε απολογισμό εννέα νεκρούς και έξι εργαζόμενους αγνοούμενους», διευκρίνισε η ANM με ανακοίνωσή της. Το πρωί της Δευτέρας, έκρηξη που κατά τα φαινόμενα οφειλόταν σε συγκέντρωση αερίου προκάλεσε πυρκαγιά στο ανθρακωρυχείο, κοντά στην πόλη Σούλια, στον νομό Βόρειο Σανταντέρ, που γειτονεύει με τη Βενεζουέλα.

«Περίπου το 90% του ορυχείου κατέρρευσε», κάτι που κατέστησε το έργο των σωστικών συνεργείων «περίπλοκο», σημείωσε ο Τζον Ολιβάρες, γραμματέας μεταλλείων και ορυχείων στο Βόρειο Σανταντέρ. Χθες, Σάββατο, πάνω από 70 μέλη σωστικών συνεργείων συνέχιζαν τις έρευνες στο εσωτερικό του ορυχείου.

Στη χώρα με την τέταρτη μεγαλύτερη οικονομία στη Λατινική Αμερική καταγράφηκαν 148 θάνατοι εξαιτίας δυστυχημάτων σε ορυχεία και μεταλλεία το 2021. Οι εξαγωγές ορυκτών και πετρελαίου είναι οι κυριότερες της Κολομβίας.


Πηγή