Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Ένα drone στην υπηρεσία των γεωλόγων

Ένα drone έχουν εδώ και λίγους μήνες στη διάθεσή τους οι καθηγητές του Τμήματος Γεωλογίας της Σχολής Θετικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, προκειμένου να εξάγουν πολύτιμα στοιχεία για τις έρευνές τους, μέσα από τις απεικονίσεις από ψηλά γεωφυσικών φαινομένων.

Την παρουσίαση των συγκεκριμένων εφαρμογών στην τεκτονική γεωλογία έκανε σήμερα ο επίκουρος καθηγητής του Τμήματος Γεωλογίας του ΑΠΘ, Αλέξανδρος Χατζηπέτρος, μιλώντας σε επιστημονική ημερίδα, που διοργανώθηκε από το Τμήμα Γεωλογίας και το AUTH SEG Student Chapter.

«Τα drones είναι πολύτιμα στις μελέτες μας γιατί μπορούμε να έχουμε απεικονιστικές εικόνες από δυσπρόσιτες περιοχές και να δημιουργήσουμε στη συνέχεια τρισδιάστατα μοντέλα ή να παρακολουθήσουμε εξελισσόμενα φαινόμενα», διευκρίνισε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ.Χατζηπέτρος.

Μάλιστα το drone που έχει ήδη στη διάθεσή του το Τμήμα Γεωλογίας έχει χρησιμοποιηθεί σε διάφορα σημεία στην Ιταλία, την Πίνδο, τη Σαντορίνη και την Χαλκιδική, «δίνοντάς μας στην ουσία πρόσβαση σε περιοχές που είναι αδύνατο να προσεγγίσουμε», εξηγεί ο καθηγητής γεωλογίας.


Πηγή