Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024
Έτοιμη η Νέα Υόρκη να ανοίξει ξανά τα σχολεία

Έτοιμη η Νέα Υόρκη να ανοίξει ξανά τα σχολεία – Newsbeast

Η Νέα Υόρκη φαίνεται πως κάνει βήματα ώστε να επιστρέψει στην κανονικότητα της καθώς σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης Μπιλ Ντε Μπλάζιο θα ανοίξουν ξανά τα σχολεία αλλά με ορισμένους… όρους.

Η πόλη της Νέας Υόρκης είναι έτοιμη να ξανανοίξει τα σχολεία της για την επόμενη σχολική χρονιά που θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο, αλλά μόνο για τρεις ημέρες την εβδομάδα. Τα υπόλοιπα μαθήματα θα συνεχίσουν να διδάσκονται μέσω του διαδικτύου, ανακοίνωσε σήμερα ο δήμαρχος Μπιλ ντε Μπλάζιο.

Η απόφαση του δημάρχου, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, θα πρέπει ωστόσο να επικυρωθεί από τον κυβερνήτη της Πολιτείας, τον Άντριου Κουόμο. Ο τελευταίος διευκρίνισε ότι θα λάβει την απόφασή του σχετικά με τη λειτουργία των σχολείων στις αρχές Αυγούστου, αφού προηγουμένως οι περίπου 700 εκπαιδευτικές περιφέρειες της Πολιτείας υποβάλλουν λεπτομερή σχέδια για το πώς θα γίνει η επανέναρξη. Θα ληφθεί επίσης υπόψη η εξέλιξη της πανδημίας στις ΗΠΑ.

Ο δήμος της Νέας Υόρκης, που βρέθηκε στο επίκεντρο της πανδημίας το δίμηνο Μαρτίου-Απριλίου, έκλεισε τα 1.800 σχολεία του από τις 16 Μαρτίου μέχρι και τη λήξη της σχολικής χρονιάς 2019-20. Περίπου 1,1 εκατομμύριο μαθητές αναγκάστηκαν να παρακολουθούν τα μαθήματα εξ αποστάσεως.

Σήμερα, η πανδημία έχει υποχωρήσει εντυπωσιακά στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης αλλά αναζωπυρώνεται σε πολλές άλλες περιοχές, ιδίως στις νότιες και τις δυτικές Πολιτείες.

Με βάση το σχέδιο που παρουσίασε ο δήμαρχος, από τον Σεπτέμβριο οι μαθητές θα οργανωθούν σε ομάδες. Κάθε ομάδα θα έχει μικρότερο αριθμό μαθητών από μια κανονική τάξη, ώστε να μπορούν να τηρούν μεταξύ τους τις αποστάσεις. Όλοι θα υποχρεωθούν να φορούν μάσκα, όπως επίσης και οι εκπαιδευτικοί και όλο το άλλο προσωπικό του σχολείου. Ο δήμος θα αναλάβει να διανείμει μάσκες σε όσους δεν έχουν. Οι ομάδες θα κάνουν εναλλάξ μάθημα στις σχολικές αίθουσες, για δύο ή τρεις ημέρες την εβδομάδα η καθεμία.

«Ξέρουμε ότι δεν μπορούμε να τηρήσουμε τις αποστάσεις και να έχουμε το 100% των μαθητών στα σχολεία για πέντε ημέρες την εβδομάδα», εξήγησε ο υπεύθυνος του τμήματος Εκπαίδευσης, Ρίτσαρντ Καράνζα. «Είναι απλώς γεωγραφικά και σωματικά αδύνατον».

Ο ντε Μπλάζιο είπε ότι η κάθε οικογένεια μπορεί επίσης να επιλέξει να κάνουν μάθημα τα παιδιά μόνο εξ αποστάσεων. «Έχουν το δικαίωμα και θα είμαστε έτοιμοι» για κάτι τέτοιο, πρόσθεσε.


Πηγή