Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024

Έτσι δρούσαν οι ανήλικοι ναρκέμποροι του Ζωγράφου -Αποκαλυπτικοί διάλογοι για τους διαδόχους του «Έσκο» [εικόνες]

Αποκαλυπτικά είναι όσα αναφέρονται στη δικογραφία – που αποκαλύπτει το iefimerida – της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, σχετικά με τη δράση 5 ανήλικων που διακινούσαν ναρκωτικά και είχαν διαπράξει 9 κλοπές, έχοντας ως ορμητήριο τους τος φοιτητικές εστίες της Πανεπιστημιούπολης στου Ζωγράφου.

Στην Aσφάλεια έφτασαν πληροφορίες για ομάδα ανηλίκων μαθητών επαγγελματικού λυκείου, οι οποίοι κατονομάζονταν, που έκαναν κλοπές από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και διακινούσαν ναρκωτικά στις περιοχές Ζωγράφου, Βύρωνα και Καισαριανής.

Σύμφωνα με αυτές τις πληροφορίες, οι ανήλικοι είχαν ως ορμητήριο τους τέσσερα δωμάτια του κτιρίου των παλιών φοιτητικών εστιών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, στον 6ο και 10ο όροφο.

Μάλιστα σε ένα από τα δωμάτια, κατά την επιχείρηση της Αστυνομίας, εντοπίστηκαν συσκευασία νάιλον με κάνναβη συνολικού βάρους 39 γραμμαρίων , 57συσκευασίες με 64 γραμμάρια κάνναβη, ζυγαριά ακριβείας, 2 σφαίρες από κυνηγετικό όπλο, κινητά και laptop, ενώ κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών έλαβε βιολογικό υλικό μέσα από το δωμάτιο .

Οι συλληφθέντες κινούνταν με κλεμμένο μηχανάκι το οποίο πάρκαραν μέσα στην πανεπιστημιούπολη. Η κλοπή βάσει των στοιχείων προέκυψε ότι είχε γίνει στις 27/02/2023 από την περιοχή του Ζωγράφου:

Η κατάθεση του φύλακα

Σύμφωνα με όσα κατέθεσε φύλακας των φοιτητικών εστιών του ΕΜΠ, πριν από δέκα μέρες περίπου, το βράδυ στις 17 και 18/5/2023, πέντε με έξι άτομα νεαρής ηλικίας παραβίασαν την πόρτα του θυρωρείου των φοιτητικών εστιών και μπήκαν μέσα σε αυτό κρατώντας ένα σφυρί και λοστό.

Στη συνέχεια έκοψαν το καλώδιο του τηλεφώνου και προκάλεσαν φθορές στον χώρο, ενώ κατά την διαφυγή τους άφησαν το σφυρί με το οποίο έσπασαν τις κλειδαριές της πόρτας.

Λίγες ημέρες πριν από αυτή τους την πράξη, είχαν παραβιάσει το λουκέτο της πόρτας που οδηγούσε από τον 7ο στον 8ο όροφο και είχαν βάλει δικό τους.

Οι κλοπές

Από την έρευνα των αστυνομικών, είχαν διαρπάξει τουλάχιστον 9 κλοπές..

Μάλιστα, σε παιδότοπο στη Λεωφόρο Κανελλοπούλου, είχαν μπει ούτε μία, ούτε δύο, αλλά…. 6 φορές δρώντας με τον ίδιο τρόπο και αρπάζοντας τρόφιμα και ποτά.

Συγκεκριμένα :

Στις 14/10/2022 στις 23.27

στις 16/10/2022 στις 00.07

στις 28/10/2022 στις 23/19

στις 30/10/2022 στις 21.17

στις 20/12/2022 στις 20.11 και

στις 19/02/2023 στις 04.28.

Στις 14/02/2023 φέρονται, σύμφωνα πάντα με την δικογραφία, να παραβίασαν την κλειδαριά της κεντρικής εισόδου αναψυκτήριου στου Ζωγράφου, από όπου άρπαξαν 180 ευρώ μέσα από το ταμείο και ένα κινητό τηλέφωνο αξίας 150 ευρώ. Στο ίδιο αναψυκτήριο μπήκαν και μετά από μερικές ημέρες στις 17/02/2023 με τη λεία τους τότε να ανήλθε σε 60 ευρώ που βρίσκονται και πάλι στο ταμείο καθώς και τρία κινητά τηλέφωνα αυτή τη φορά αξίας 450 ευρώ.

 
Οι διάλογοι

Για τις επικοινωνίες τους χρησιμοποιούσαν διαδικτυακές εφαρμογές όπως το Instagram αλλά και το Signal για να διασφαλίζουν ότι δεν παρακολουθούνται.

Χαρακτηριστικός είναι ο διάλογος που ένας από τους συλληφθέντες ΝΑΝΟ, συνομιλεί με πελάτη.

16χρονος συλληφθείς: Έλα bro. I have pure cocaine and nice pills.

ΠΕΛΑΤΗΣ: Μαύρο αδερφέ θέλω

16χρονος συλληφθείς: Έχω. Πόσο θες;

ΠΕΛΑΤΗΣ : Μπρο μου θέλω 3 . 10 ευρώ το g;

16χρονος συλληφθείς: Ναι. Πού θες συνάντηση; Θες Ευαγγελισμό;

ΠΕΛΑΤΗΣ: Μπορείς Αμπελόκηπους;

16χρονος συλληφθείς: Μπορώ.

ΠΕΛΑΤΗΣ: Έχεις φωτό;

16χρονος συλληφθείς: Μισό γιατί τα έχω σε κρυφό φάκελο.

[Σε αυτό το σημείο του στέλνει φωτογραφία με τα ναρκωτικά]

Σε άλλη συνομιλία μιλάει και πάλι ο 16χρονος με κάποιο άλλο πρόσωπο και αναφέρονται σε δύο συγκεκριμένα δωμάτια της Πανεπιστημιούπολης.

16χρονος συλληφθείς: Αφού ρε χαζέ στο 665 βγάλαν τον σύρτη και στο 666 απλά αφήσαμε τον σύρτη χωρίς λουκέτο. Οπότε δεν θες κλειδί.

ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΗΣ: Α οκ. Δεν το ήξερα. Για κανένα από τις δυο δεν θέλω κλειδί;

16χρονος συλληφθείς: Δεν χρειάζεται σε κανένα. 

Όπως προέκυψε από τις μεταξύ τους συνομιλίες, προσπαθούσαν να πουλήσουν lap top και iphone στην Ομόνοια.

-Αύριο πρωί πάρε το I phone σου να πάμε μία Ομόνοια, γιατί θα πάρω τα lap top εγώ.

-Μία χαρά

Οι κωδικές ονομασίες

Κατά τις συνομιλίες τους χρησιμοποιούσαν κωδικές ονομασίες.

Ενδεικτικός είναι ο παρακάτω διάλογος:

Ανήλικος συλληφθείς : Μπορούμε να βρούμε κανα purple (εννοεί ναρκωτικά)

ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΗΣ: Αν μπορούσα θα είχα περπλ

Σε άλλη συνομιλία προκύπτει ότι τα ναρκωτικά τα έλεγαν «ταζ»΄.

-Ακουυυς. Ταζ

-Είναι καβατζωμένο, κάτσε να μιλήσω.

-Ναι και στείλε.

-Δεν μου απαντάνε ρε φίλε

-Αλλά πιστεύω είναι εκεί προς πολυθρόνες . λίγο πιο κάτω. Δεν μπορώ να σου εξηγήσω.


Πηγή