Δευτέρα , 29 Απρίλιος 2024

Έφτασε στην Αθήνα ο διασωληνωμένος Έλληνας διασωθείς από το Σουδάν -Εσπευσμένα στο 401 για νέο χειρουργείο

Στην Ελλάδα βρίσκεται εδώ και λίγη ώρα ο διασωληνωμένος Έλληνας τραυματίας από το Σουδάν, για τον οποίο συστάθηκε ειδικό σχέδιο με πτήση lifeline, και μεταφέρεται στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, όπου θα χειρουργηθεί εκ νέου.

Ο Έλληνας τραυματίας από το Σουδάν, ο οποίος ταξίδεψε συνοδεία του έφηβου γιου του, «πέταξε» με ειδικά διαμορφωμένο αεροσκάφος, διαφεύγοντας από το εμπόλεμο Χαρτούμ. Ο άνδρας, που τραυματίστηκε από θραύσματα της ρουκέτας που έπληξε τον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην πρωτεύουσα της αφρικανικής χώρας, συγκαταλέγεται στους Έλληνες που διέφυγαν με τη βοήθεια γαλλικών ειδικών δυνάμεων.

Η κλινική του εικόνα δεν επέτρεπε να επιβιβαστεί στο C-27J της Πολεμικής Αεροπορίας που έφτασε στην 112 Πτέρυγα Μάχης νωρίτερα μεταφέροντας 17 άτομα, και έτσι η διακομιδή του έγινε με ειδικά ναυλωμένη πτήση πολιτικού αεροσκάφους lifeline.

Σουδάν: Στο 401 για νέα επέμβαση ο Έλληνας τραυματίας

Το πρώτο χειρουργείο του πραγματοποιήθηκε στo γαλλικό στρατιωτικό νοσοκομείο του Τζιμπουτί και χρήζει άμεσης νέας επέμβασης. Γι’ αυτό και εκπονήθηκε το ειδικό σχέδιο ώστε να επαναπατριστεί και να χειρουργηθεί τις επόμενες ώρες στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο. Τον τραυματία παρέλαβε ασθενοφόρο των Ενόπλων Δυνάμεων και τον διακόμισε στο νοσοκομείο για τα περαιτέρω.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η ΕΡΤ, από τη Ρώμη αναμένεται να καταφθάσουν αεροπορικώς στην Αθήνα το μεσημέρι κάποιοι ακόμα Έλληνες οι οποίοι κατάφεραν να εγκαταλείψουν το εμπόλεμο Σουδάν με ίδια μέσα.


Πηγή