Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Ήθελαν να αιματοκυλίσουν τη Μόσχα με την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Στο αίμα σχεδίαζαν να πνίξουν τη ρωσική πρωτεύουσα, με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, δύο άτομα που συνελήφθησαν από άντρες της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB) στη Μόσχα.

Πρόκειται για δύο πολίτες χωρών της Κεντρικής Ασίας, που σχεδίαζαν να πραγματοποιήσουν την 1η Σεπτεμβρίου τρομοκρατικές επιθέσεις σε πολυσύχναστα σημεία της ρωσικής πρωτεύουσας, όπως ανακοίνωσε η FSΒ. Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, ο ένας εκ των δραστών σχεδίαζε να επιτεθεί με μαχαίρι ενώ ο άλλος να ενεργοποιήσει εκρηκτικό μηχανισμό με τον οποίο θα ήταν ζωσμένος.

Ο ένας εκ των συλληφθέντων παραμονή της Ημέρας της Γνώσης (όπως λέγεται η έναρξη της σχολικής χρονιάς στη Ρωσία), η οποία φέτος συμπίπτει με μια από τις πιο σημαντικές εορτές του Ισλάμ, το Κουρμπάν Μπαϊράμ, είχε αναρτήσει στο διαδίκτυο βίντεο μέσω του οποίου, απευθυνόταν στα μέλη του Ισλαμικού Κράτους που βρίσκονται στη Ρωσία. «Στη έκκλησή του έδινε όρκο πίστης στους τρομοκράτες. Στη συνέχεια, σχεδίαζε να επιτεθεί σε πολίτες με μαχαίρι.

Στο κινητό του τηλέφωνο βρέθηκαν επαφές με στρατολόγους του ΙΚ και οδηγίες για το πώς θα ενεργήσει», αναφέρει η FSB σε δηλώσεις της προς το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Όσον αφορά τον δεύτερο συλληφθέντα, που είναι, σύμφωνα με τις δηλώσεις αξιωματούχων της FSB, μέλος του «Ισλαμικού Κράτους» «στον τόπο διαμονής του εντοπίστηκε αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός μεγάλης ισχύος», ενώ «ο ίδιος παραδέχθηκε ότι ετοιμαζόταν να ενεργοποιήσει τον εκρηκτικό μηχανισμό με τον οποίο θα ήταν ζωσμένος».

(φωτογραφία αρχείου)

localStorage.clear();


Πηγή