Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Αίτημα για ενιαία «υπερδομή» για πρόσφυγες στη Χίο

Δημιουργία μίας ενιαίας μεγάλης δομής για πρόσφυγες και μετανάστες στη Χίο ζητούν με κοινή ανακοίνωσή τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης, της ΝΔ Νότης Μηταράκης, ο δήμαρχος Χίου Μανώλης Βουρνούς, και ο αντιπεριφερειάρχης Χίου Σταμάτης Κάρματζης.

Η «υπερδομή» προτείνεται να φτιαχτεί στη θέση «18» στον δρόμο προς τη Βολισσό και θα ενσωματώσει τον καταυλισμό στη Σούδα, το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Χίου στη ΒΙ.ΑΛ., αλλά και το υπό δημιουργία προαναχωρησιακό κέντρο (ΠΡΟΚΕΚΑ), όπως εξηγεί το ΑΜΠΕ.

Στην κοινή τους ανακοίνωση σημειώνεται ότι: «Εξακολουθεί και παραμένει κοινή γραμμή πλεύσης και απόψης η δημιουργία στο «18» μιας και μόνης συνολικής φυλασσόμενης δομής για όλους τους μετανάστες και πρόσφυγες, μέσα στην οποία θα δημιουργηθεί ΠΡΟΚΕΚΑ για τους προοριζόμενους να επιστρέφουν. Στη νέα δομή που θα πρέπει να σχεδιαστεί ολοκληρωμένα θα μεταφέρονται σταδιακά οι υπάρχουσες δομές Σούδας ΒΙΑΛ κλπ. Εξακολουθούμε να είμαστε αντίθετοι σε οποιαδήποτε άλλη σκέψη που έχει διατυπωθεί για δημιουργία ΠΡΟΚΕΚΑ στους Ολύμπους».

localStorage.clear();


Πηγή