Πέμπτη , 18 Απρίλιος 2024

Αγέλη αδέσποτων σκυλιών κατασπάραξε ζώα στην Ηλεία

Μία αγέλη αδέσποτων σκυλιών είναι υπεύθυνη για τον θάνατο πολλών οικόσιτων ζώων στην κοινότητα Σκουροχωρίου στον Πύργο Ηλείας, σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων του χωριού.

Του ανταποκριτή μας από το patrisnews.com στην Ηλεία

Τις τελευταίες ημέρες οι κάτοικοι έγιναν μάρτυρες ενός αποτρόπαιου θεάματος, καθώς αντίκρισαν ζώα νεκρά μέσα στις περιουσίες τους. Οι επιθέσεις που έχουν σημειωθεί έχουν προκαλέσει έντονο προβληματισμό, καθώς συμβαίνουν για αρκετό καιρό και αφορούν τόσο κοτόπουλα όσο και κοπάδια αρνιών, με αποτέλεσμα να μειώνουν αισθητά τον αριθμό τους και να πλήττουν οικονομικά τους ιδιοκτήτες.

Το πρόβλημα των αδέσποτων φαίνεται ότι είναι εκτός ελέγχου, αφού γενικότερα ο δήμος Πύργου αντιμετωπίζει αρκετά ανάλογα περιστατικά. Παρά τις προσπάθειες της Φιλοζωικής Πύργου, αποδεικνύεται δύσκολο το έργο φροντίδας όλων αυτών των αδέσποτων, καθώς ο αριθμός τους αυξάνεται ραγδαία με αποτέλεσμα οι χώροι φιλοξενίας τους να είναι γεμάτοι και να μην υπάρχει δυνατότητα συγκέντρωσης παραπάνω ζώων.

Οι κτηνοτρόφοι και αγρότες της περιοχής του Σκουροχωρίου δείχνουν ιδιαίτερα απελπισμένοι τον τελευταίο καιρό, επειδή αρκετά ζώα έχουν χαθεί, δίχως να δίνεται η ελπίδα από τους φορείς θα υπάρξει αποζημίωση.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ένας αγρότης της περιοχής: «Έχουμε μεγάλο πρόβλημα με τα σκυλιά. Δεν είναι μόνο ότι επιτίθενται σε κοτόπουλα και πρόβατα, αλλά πετάγονται και στο δρόμο. Ας λάβει κάποιος τα απαραίτητα μέτρα. Για να λάβεις αποζημίωση πρέπει να είναι δηλωμένα, οπότε μερικές κοτούλες και πρόβατα για προσωπική χρήση δεν υπάρχει δυνατότητα να νομιμοποιούνται. Αν δε βοηθήσουν οι αρμόδιοι, δεν θα καταφέρουμε πολλά».

localStorage.clear();


Πηγή