Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Αγνοείται νοτιοκορεάτικο φορτηγό πλοίο

Η τύχη ενός νοτιοκορεατικού φορτηγού πλοίο με 24 μέλη πληρώματος αγνοείται από την Παρασκευή στα ανοικτά των ακτών της Ουρουγουάης και υπάρχουν «ενδείξεις» πως πιθανόν έχει «βυθιστεί», πληροφόρησε χθες το Γαλλικό Πρακτορείο το Πολεμικό Ναυτικό της λατινοαμερικάνικης χώρας.

Το Stella Daisy, ένα πλοίο μεταφοράς εμπορευμάτων με χωρητικότητα 260.000 τόνων, εξέπεμψε μήνυμα κινδύνου την Παρασκευή στις 11:30 (17:30 ώρα Ελλάδας), κάνοντας λόγο για διαρροή νερού.

Κατόπιν το πλήρωμα ενός άλλου πλοίου που έπλεε στην περιοχή «εντόπισε κηλίδες καυσίμου και συντρίμμια» ενώ αντιλήφθηκε «μια έντονη οσμή καυσίμου», πράγμα που αποτελεί «ένδειξη ότι το πλοίο που κινδύνευε βυθίστηκε», συμπλήρωσε το ΠΝ της Ουρουγουάης.

Οι αρχές της Νότιας Κορέας διευκρίνισαν ότι το πλήρωμα του Stella Daisy αποτελούσαν οκτώ Νοτιοκορεάτες και 16 Φιλιππινέζοι.

Σύμφωνα με το νοτιοκορεάτικο πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, το οποίο επικαλέστηκε κυβερνητικές πηγές, μια σωσίβια λέμβος με δύο μέλη του πληρώματος εντοπίστηκε στην περιοχή.

«Το Πολεμικό Ναυτικό της Ουρουγουάης συντονίζει τις έρευνες», στις οποίες συμμετέχουν «τέσσερα εμπορικά πλοία που πλέουν στην περιοχή», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπός του, ο Γκαστόν Γκιαουνσόλο.

Παρά το ότι το πλοίο δεν βρισκόταν στα χωρικά ύδατα της Ουρουγουάης, ήταν εντός της περιοχής έρευνας και διάσωσης της νοτιοαμερικάνικης χώρας, 2.000 ναυτικά μίλια (3.700 χλμ.) ανατολικά του λιμανιού του Μοντεβιδέο, διευκρίνισε το ουρουγουανό ΠΝ.


Πηγή