Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Αισιόδοξα νέα από την Ιταλία: Μεγάλη μείωση του δείκτη μετάδοσης του κορονοϊού στην Λομβαρδία

Αισιόδοξα νέα από την Ιταλία: Μεγάλη μείωση του δείκτη μετάδοσης του κορονοϊού στην Λομβαρδία

Εντυπωσιακή μείωσε έχει καταγράψει ο δείκτης μετάδοσης του κορονοϊού στην περιφέρεια της Λομβαρδίας, την περιοχή της Ιταλίας που έχει γνωρίσει τις σημαντικότερες συνέπειες από την πανδημία. Όπως ανακοίνωσαν σήμερα (05/05) οι Αρχές της γειτονικής χώρας, το ποσοστό έχει περιοριστεί στο 0,75%, ενώ ο μέσος όρος σε εθνικό επίπεδο είναι 0,80%.

«Είναι πολύ σημαντικό να παραμείνουμε κάτω από την μονάδα και αυτό θα εξαρτηθεί από όλους μας, από την συμπεριφορά όλων των συμπολιτών μας», δήλωσε ο δήμαρχος του Μιλάνου, Μπέπε Σάλα.

Παράλληλα, χθες, στην πόλη Κρεμόνα (πάντα στην περιφέρεια της Λομβαρδίας), για πρώτη φορά τις τελευταίες 73 ημέρες δεν καταγράφηκαν νεκροί από την Covid-19.

Την ίδια ώρα, επιτροπή ειδημόνων του υπουργείου Μεταρρυθμίσεων της κυβέρνησης Κόντε, αποφάνθηκε σήμερα ότι για να μπορέσουν να τηρηθούν οι αναγκαίες αποστάσεις ασφαλείας , με μόνιμη χρήση προστατευτικής μάσκας, θα ήταν χρήσιμη μια προσωρινή μείωση του ωραρίου των ταλών εργαζομένων.

Ο Ιταλός υφυπουργός Εσωτερικών, Ματέο Μάουρι, σε τηλεοπτική του συνέντευξη ζήτησε από τους Ιταλούς να συνεχίσουν να δείχνουν πνεύμα συνεργασίας και κατανόησης, όπως μεταφέρει ο ανταποκριτής του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Εξήγησε ότι, όσοι πολίτες έχουν δεσμό με άτομο το οποίο ζει μακριά, σε διαφορετική περιφέρεια, θα πρέπει να περιμένουν ακόμη κάποιες εβδομάδες, πριν μπορέσουν να ξανασμίξουν μαζί του. «Οι κανόνες πρέπει να είναι σαφείς, καλύτερα να μην κάνουμε εξαιρέσεις», συμπλήρωσε σχετικά ο Μάουρι.


Πηγή