Τρίτη , 19 Μάρτιος 2024

Ακτοπλοϊκή σύνδεση Λαυρίου-Τσεσμέ από τον Ιούνιο

Στα μέσα Ιουνίου, εκτός απροόπτου, αναμένεται να ξεκινήσει τα δρομολόγιά του στη γραμμή Τσεσμέ-Λαύριο, το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο της εταιρείας «Aegeanseaways» με έδρα τη Σμύρνη.

Ήδη, η εταιρεία προχώρησε σε ναύλωση πλοίου από ουκρανική εταιρεία, ενώ ο προγραμματισμός για την εκκίνηση της γραμμής ήταν αρχικά στις 2 Ιουνίου, αλλά γραφειοκρατικές διαδικασίες δημιούργησαν καθυστέρηση στην έναρξη της σύνδεσης των δύο λιμανιών, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Το πλοίο μήκους 191 μέτρων έχει πιστοποιηθεί από το Lloyd`s Register είναι κατασκευής του 1989 και θα μεταφερθεί στα ναυπηγεία του λιμανιού του Χαϊντάρ Πασά για επισκευαστικές εργασίες. Έχει μεταφορική ικανότητα επιβατών, αυτοκίνητων, φορτηγών αλλά και κοντέινερ. Λόγο της μεγάλης χωρητικότητας και του ύψους του γκαράζ του μπορεί να μεταφέρει τροχήλατα εμπορεύματα ειδικών διαστάσεων, ενώ διαθέτει και ελικοδρόμιο. Επίσης, οι επιβάτες μπορούν να έχουν στη διάθεσή τους καμπίνες, εστιατόριο, καφετερία, γυμναστήριο, παιδότοπο και καζίνο.

Η διάρκεια του ακτοπλοϊκού δρομολογίου προβλέπεται να είναι 7 ώρες και αναμένεται να μειώσει αισθητά τον χρόνο μετάβασης από την Ευρώπη προς την Τουρκία, για μεγάλο αριθμό ταξιδιωτών και οδηγών φορτηγών. Το πλοίο θα αναχωρεί στις 10 το βράδυ από το Τσεσμέ και θα φθάνει στο Λαύριο στις 6 το πρωί της άλλης ημέρας και θα αναχωρεί στις 10 το βράδυ από το Λαύριο και θα φθάνει στο Τσεσμέ στις 6 το πρωί της άλλης ημέρας.

Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας είναι ο Bülent Ipek, ενώ την εκπροσώπηση της συγκεκριμένης εταιρείας στην Ελλάδα έχει αναλάβει η ΣΤΕΦΜΑΡ ΕΠΕ, που λειτουργεί ως ναυτικό πρακτορείο ναυτιλιακών εταιρειών προσφέροντας υπηρεσίες ναύλωσης για όλα τα είδη πλοίων και σκαφών, με επικεφαλής τον Στέφανο Καρακάνη.

(Φωτογραφία: Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων)

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή