Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Ακόμη μία παραίτηση πρωτοκλασάτου υπουργού της κυβέρνησης Μακρόν

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, ένας από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν από τότε που ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την προεδρία, δήλωσε στο περιοδικό L’ Express ότι σχεδιάζει να θέσει υποψηφιότητα για δήμαρχος της Λιόν το 2020 και δεν θα περιμένει μέχρι τότε για να παραιτηθεί από την κυβέρνηση.

Η ανακοίνωση του Ζεράρ Κολόμπ ακολουθεί μια σειρά αιφνίδιων παραιτήσεων τις τελευταίες εβδομάδες, του δημοφιλούς υπουργού Περιβάλλοντος της κυβέρνησης, ο οποίος είχε ασκήσει κριτική εις βάρος της δέσμευσης του Γάλλου προέδρου για την αντιμετώπιση του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής, καθώς και της υπουργού Αθλητισμού.

Ο Κολόμπ, ο οποίος πρόσφατα έκανε λόγο για «έλλειψη ταπεινοφροσύνης» στην κυβέρνηση Μακρόν, είπε ότι θα παραιτηθεί μετά τις προσεχείς ευρωεκλογές, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Αργούν πολύ οι δημοτικές εκλογές. Αν μέχρι τότε δεν έχω διαγνωστεί με κάποια σοβαρή ασθένεια, θα είμαι υποψήφιος στη Λιόν. Δεν θα είμαι υπουργός Εσωτερικών μέχρι το τελευταίο λεπτό», είπε σε συνέντευξή του στο περιοδικό ο Κολόμπ, ο οποίος είναι 71 ετών.

«Οι υπουργοί που θέλουν να είναι υποψήφιοι στις δημοτικές εκλογές του 2020 θα πρέπει κατά τη γνώμη μου να παραιτηθούν από την κυβέρνηση μετά τις ευρωεκλογές», είπε ο ίδιος.

Οι ευρωεκλογές θα διεξαχθούν τον Μάιο 2019.

Ο Κολόμπ είναι μεταξύ των πρωτοκλασάτων μελών του Σοσιαλιστικού Κόμματος που αποστάτησαν και εντάχθηκαν στο πολιτικό κίνημα που σχημάτισε ο Μακρόν όταν ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την προεδρία.

Ο Κολόμπ διετέλεσε δήμαρχος της Λιόν από το 2001 ως το 2017 και παραιτήθηκε για να ενταχθεί στην κυβέρνηση του 40χρονου Μακρόν όταν ανέβηκε στην εξουσία τον Μάιο 2017.

localStorage.clear();


Πηγή