Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024

Αλέξης Τσίπρας: Συνάντηση σήμερα με τα σωματεία εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, θα συναντηθεί σήμερα με τα σωματεία εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ.

Η συνάντηση θα γίνει στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στη Βουλή στις 10:00 π.μ.. Πρόκειται για μια κίνηση από πλευράς αξιωματικής αντιπολίτευσης που έρχεται μετά τη γνωστοποίηση πως μέχρι τα τέλη του Φεβρουαρίου θα υπάρξει τέλος εποχής για τη ΛΑΡΚΟ -με τη σημερινή της μορφή.

Το επόμενο βήμα στη διαδικασία ιδιωτικοποίησης της ΛΑΡΚΟ, που αφορά τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας, πραγματοποιήθηκε στις 2/2, με την εκδήλωση ενδιαφέροντος από τα ίδια επενδυτικά σχήματα που εμφανίστηκαν και στον διαγωνισμό για τα περιουσιακά στοιχεία του Δημοσίου, στα οποία περιλαμβάνεται η εκμίσθωση του μεταλλευτικού συγκροτήματος της Λάρυμνας.

Η πρώτη πολιτική αντίδραση είχε έρθει από πλευράς ΚΚΕ, όταν στις 2 Φεβρουαρίου είχε εκδώσει ανακοίνωση με την οποία ανέφερε πως «η κυβέρνηση της ΝΔ ετοιμάζεται να ολοκληρώσει το έγκλημα στη ΛΑΡΚΟ, αφού ανακοίνωσε την απόλυση όλων των εργαζομένων μέχρι το τέλος Φλεβάρη, για να μπορέσει να παραδώσει την επιχείρηση χωρίς εργαζόμενους στους ιδιώτες επιχειρηματίες που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον».

ΛΑΡΚΟ: Η ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ

Στο θέμα της ΛΑΡΚΟ τοποθετήθηκε η Νομαρχιακή Επιτροπή Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία κάνει λόγο για «οργανωμένο σχέδιο ξεπουλήματος του πλούτου της χώρας».

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Η κυβέρνηση συνεχίζει το οργανωμένο σχέδιο της καταστροφικής πολιτικής για τις δημόσιες επιχειρήσεις και τον ορυκτό πλούτο της χώρας. Έπειτα από το ξεπούλημα της ΔΕΗ και τα καταστροφικά αποτελέσματά που βιώνει ο ελληνικός λαός στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος, σειρά είχε η ΛΑΡΚΟ.

Η ανακοίνωση των υπουργών της ΝΔ προς τα σωματεία, ότι μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου θ’ απολυθεί το σύνολο των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ αλλά και των εργολαβικών στις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις και το ότι θα πρέπει ν’ απομακρυνθούν από τις κατοικίες που διαμένουν δίπλα στο εργοστάσιο άμεσα, δείχνει την μεγάλη αναισθησία και αναλγησία της κυβέρνησης της ΝΔ.

Είναι φανερό ότι η κυβερνητική πρόθεση είναι να εξυπηρετήσει αποκλειστικά και μόνο τους επίδοξους “επενδυτές” με τους οποίους συνδιαλέγεται, χωρίς να υπολογίζει τις κοινωνικές επιπτώσεις για τους εργαζόμενους και την οικονομία της ευρύτερης περιοχής.

Στην περίπτωση της ΛΑΡΚΟ όχι μόνο δεν έχει καμιά μέριμνα για τους εργαζόμενους αλλά κυριολεκτικά τους πετά έξω από τα σπίτια τους, στο δρόμο, υποσχόμενοι χάντρες και καθρεφτάκια για το μέλλον.

Η ΛΑΡΚΟ πρέπει να γίνει η ταφόπλακα για την αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης και την καταστροφή της παραγωγικής βάσης της χώρας . Τα εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων μας είναι αδιαπραγμάτευτα.

Μαζί με τους αγωνιζόμενους εργαζομένους, ενωμένη και αλληλέγγυα όλη η κοινωνία … να δώσουμε ΤΕΛΟΣ στις καταστροφικές πολιτικές της κυβέρνησης της ΝΔ. Τώρα είναι η ώρα για πολιτική αλλαγή και προοδευτική διακυβέρνηση, με την κοινωνία και τους εργαζόμενους στο επίκεντρο».


Πηγή