Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Αλλάζει ξανά ο καιρός: Βροχές την Παρασκευή και σε Αττική, Θεσσαλονίκη -Έρχεται σκόνη στην ατμόσφαιρα

Βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και βόρεια προβλέπεται για τον καιρό της Παρασκευής 6 Μαΐου.

Το επόμενο 24ωρο σύννεφα από τα δυτικά έρχονται θα έρθουν στην Ελλάδα, τα οποία θα φέρουν μαζί τους και σκόνη, η οποία θα δημιουργήσει θολούρα στην ατμόσφαιρα, κυρίως στις δυτικές και ηπειρωτικές περιοχές. Όσο για τους ανέμους. Σύμφωνα με τις προγνώσεις του καιρού τοπικά θα φτάνουν τα 6 μποφόρ, ενώ οι θερμοκρασίες αναμένονται κανονικές για την εποχή.

Όπως αναφέρει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός, με αραιές νεφώσεις από το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα νησιά του Ιονίου, στα ηπειρωτικά εκτός της Θράκης, από το απόγευμα στην Κρήτη και το βράδυ στις Κυκλάδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και τα βόρεια ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο νότιο Ιόνιο τοπικά 7 με 8 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα Δωδεκάνησα τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Στα βόρεια θα κυμανθεί από 07 έως 22 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 08 έως 24 και στη νησιωτική χώρα από 11 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

  • Καιρός: Αραιές νεφώσεις που από το μεσημέρι θα πυκνώσουν. Το βράδυ υπάρχει μικρή πιθανότητα τοπικών βροχών.
  • Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

  • Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες υπάρχει μικρή πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών.
  • Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Meteo: Διατηρείται ο άστατος καιρός στη χώρα -Πού θα βρέξει

Από την πλευρά του, το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών / Meteo.gr για την Παρασκευή 6 Μαΐου προβλέπει ότι θα διατηρηθεί ο άστατος καιρός στη χώρα. Βροχές ή σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις θερμές κυρίως ώρες της ημέρας στη Δυτική Ελλάδα και κατά τόπους στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Περισσότερα και εντονότερα θα είναι τα φαινόμενα στα δυτικά και στα βόρεια τμήματα της Κεντρικής Μακεδονίας. Προς το βράδυ τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν επίσης σε τμήματα των Κυκλάδων και της Κρήτης.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 3 έως 22 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 7 έως 26, στην Ήπειρο από 7 έως 28 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 8 έως 27, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 9 έως 27 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 11 έως 25 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 9 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ και τοπικά στα νότια πελάγη 6 μποφόρ, ενώ από το απόγευμα στα κεντρικά και βόρεια θα στραφούν σε βορειοανατολικούς με ίδιες εντάσεις. Στο Ιόνιο θα πνέουν άνεμοι ανατολικών έως νοτιοανατολικών διευθύνσεων με εντάσεις έως 5 μποφόρ και τοπικά στα ανοικτά έως 6 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις , οι οποίες το απόγευμα θα αυξηθούν με πιθανότητα παροδικών ασθενών βροχών. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί με εντάσεις 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 25 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και τις θερμές ώρες της ημέρας νοτιοανατολικοί με εντάσεις 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 23 βαθμούς.

Αρναούτογλου: Σύννεφα φέρνουν σκόνη και θολούρα στην ατμόσφαιρα

Από την πλευρά του, ο Σάκης Αρναούτογλου προβλέπει για την Παρασκευή (6/5) σύννεφα από τα δυτικά, τα οποία θα φέρουν μαζί τους και σκόνη, η οποία θα δημιουργήσει θολούρα στην ατμόσφαιρα, κυρίως στις δυτικές και ηπειρωτικές περιοχές.

Στη δυτική Ελλάδα η συννεφιά θα είναι εντονότερη, ενώ αναμένεται να εκδηλωθούν και κάποιες τοπικές βροχές.

Η Αττική θα ξεκινήσει με αρκετή ηλιοφάνεια, αλλά βαθμιαία θα εμφανιστεί μια αραιή συννεφιά με σχετική θολούρα προς το μεσημέρι και το απόγευμα. Το φαινόμενο θα διατηρηθεί και τις βραδινές ώρες, θα πυκνώσει και υπάρχει πιθανότητα να προκληθεί ασθενής τοπική βροχή (μικρής διάρκειας). Οι άνεμοι αναμένονται ανατολικοί βορειοανατολικοί στα 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία στους 13 με 24 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη η ημέρα δεν αποκλείεται να ξεκινήσει με τοπικές ομίχλες μικρής διάρκειας, που γρήγορα θα διαλυθούν. Αυτό που θα κυριαρχήσει στις περισσότερες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, είναι οι εναλλαγές διαστημάτων ηλιοφάνειας και συννεφιάς κατά τόπους και κατά διαστήματα αυξημένης.

Προς το μεσημέρι η συννεφιά θα αυξηθεί με πιθανότητα να ψιχαλίσει ή και να βρέξει ασθενώς τοπικά, κυρίως στα δυτικά κεντρικά και βόρεια τμήματα της περιφέρειας. Το βράδυ θα μείνει μόνο κάποια συννεφιά, η οποία κατά διαστήματα αυξημένη. Ο άνεμος θα πνέει από νότιες διευθύνσεις στα 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από τους 12 έως τους 21 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση του καιρού μέχρι και την Τετάρτη 11/5/22

Σύμφωνα με την πρόβλεψη 3-7 ημερών της ΕΜΥ, το Σάββατο 7 Μαΐου στα Δωδεκάνησα αναμένονται πρόσκαιρες νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών νωρίς το πρωί και γρήγορη βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες κυρίως στη δυτική και βόρεια χώρα όπου είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις με την ίδια ένταση, στα νότια πελάγη θα φθάσουν τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Την Κυριακή 8 Μαΐου, προβλέπονται αραιές νεφώσεις, οι οποίες τις απογευματινές ώρες στη δυτική και νότια χώρα θα πυκνώσουν και είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στην Πελοπόννησο και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση. Σταδιακά στα δυτικά θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Τη Δευτέρα 9 Μαΐου στα δυτικά και νότια προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές, με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ηπειρωτικά ορεινά το μεσημέρι – απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά τοπικά 5 και στο Αιγαίο έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Τέλος, το διήμερο 10 (Τρίτη) και 11 (Τετάρτη) Μαΐου αναμένεται γενικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά κυρίως δυτικά και βόρεια και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Αιγαίο 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο κυρίως στα ηπειρωτικά.


Πηγή