Τετάρτη , 24 Απρίλιος 2024

Αμετανόητος Πούτιν: O ρωσικός στρατός θα εκπληρώσει τους στόχους του -Οι δυτικές κυρώσεις ισοδυναμούν με πόλεμο

Οι δυτικές κυρώσεις ισοδυναμούν με την κήρυξη πολέμου, δήλωσε, το μεσημέρι του Σαββάτου ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν.

Την ίδια ώρα, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters, ο Πούτιν ισχυρίστηκε ότι η Μόσχα πρέπει να υπερασπιστεί τους ρωσόφωνους στα ανατολικά της Ουκρανίας καθώς και τα δικά της συμφέροντα.

«Όλα οδεύουν βάσει σχεδίου», λέει ο Πούτιν

Επανέλαβε ότι στόχος της Ρωσίας είναι η αποστρατιωτικοποίηση και η αποναζιστικοποίηση της Ουκρανίας, και τόνισε ότι οι «νεοναζί κρύβονται πίσω από τους αμάχους» στην Ουκρανία. «Όλα οδεύουν βάσει σχεδίου στην Ουκρανία και ότι ο ρωσικός στρατός θα εκπληρώσει τους στόχους του στο πλαίσιο της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης», τόνισε χαρακτηριστικά.

Λαβρόφ: Η Ρωσία είναι έτοιμη για τρίτο γύρο συνομιλιών με την Ουκρανία

«Eμείς δεν κάνουμε ήρωες αυτούς που συνεργάζονται με τους ναζί» ανέφερε ο Ρώσος πρόεδρος και πρόσθεσε ότι «οι ναζί έχουν συγκεντρώσει 6.000 αμάχους στο σταθμό του Χάρκοβο». «Οι δυτικοί κάνουν το άσπρο-μαύρο» είπε.

Σχετικά με τα πυρηνικά ο κ. Πούτιν απάντησε ότι «η υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας μίλησε πρώτη» για το συγκεκριμένο ζήτημα. Παράλληλα, έκανε γνωστό ότι «δεν υπάρχει θέμα επιβολής στρατιωτικού νόμου στη Ρωσία».

Κατέληξε πως μια ζώνη απαγόρευσης πτήσεων θα έκανε τις χώρες που θα την επέβαλαν, συμπολεμιστές. Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο Ρώσος ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ είχε δηλώσει ότι το Κρεμλίνο είναι έτοιμο για τρίτο γύρο διαπραγματεύσεων με την Ουκρανία.


Πηγή