Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

Formula 1: Εκτός ο Μαζέπιν, ο μοναδικός Ρώσος οδηγός της F1, γιος ολιγάρχη -Τον έκοψε η Haas

Εκτός Formula 1 ο Ρώσος Νικίτα Μαζέπιν, με την Haas να τερματίζει το συμβόλαιό του, λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Η μοναδική αμερικανική ομάδα της Formula 1, η Haas, έκοψε από τη Formula 1 τον μοναδικό Ρώσο οδηγό, τον 23χρονο Μαζέπιν, αφού τερμάτισε και τη συμεργασία της με την ρωσικη εταιρεία και χορηγό της, Uralkali, λόγω της εισβολής της Ρωσίας του στην Ουκρανία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εκτός ο ρωσικός χορηγός και ο Mazepin

Ο οδηγός Μαζέπιν και ο χορηγός Uralkali ήταν… αλληλένδετοι. Η εταιρεία ανήκει στον ολιγάρχη πατέρα του Ντμίτρι Μαζέπιν και μέσω της χορηγίας του στη Haas εξασφάλιζε τη θέση του στην αμερικανική ομάδα της Formula 1, η θέση ήταν ουσιαστικά εγγυημένη από τη συμφωνία χορηγίας.

Formula 1: Η ανακοίνωση της Haas για τον Μαζέπιν

«Η ομάδα Haas F1 επέλεξε να τερματίσει, με άμεση ισχύ, τη συνεργασία χορηγίας με την Uralkali και το συμβόλαιο οδηγού του Νικίτα Μαζέπιν», ανέφερε η ανακοίνωση.
«Όπως συμβαίνει με την υπόλοιπη κοινότητα της Formula 1, η ομάδα είναι συγκλονισμένη και λυπημένη από την εισβολή στην Ουκρανία και εύχεται για ένα γρήγορο και ειρηνικό τέλος στη σύγκρουση».

Το μέλλον του Μαζέπιν φαινόταν ήδη αβέβαιο όταν η Haas αφαίρεσε το logo της Uralkali, από το αυτοκίνητό της την τελευταία ημέρα δοκιμαστικών στη Βαρκελώνη την περασμένη εβδομάδα, μετά την εισβολή της Ρωσίας στη γειτονική Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου. Το μονοθέσιο ήταν ουσιαστικά βαμένο στα χρώματα της Ρωσίας, τα οποία αφαιρέθηκαν.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η απομάκρυνση του Μαζέπιν από τη Haas θα μπορούσε να σηματοδοτήσει το τέλος της καριέρας του στη Formula 1, η οποία είχε ξεκινήσει εξίσου επεισοδιακά όταν σχολιάστηκε αρνητικά και επικρίθηκε σχεδόν σε όλο τον κόσμο για την απαράδεκτη συμπεριφορά του σε μια κοπέλα μέσα στο αυτοκίνητό του. Το πέρασμά του από τη Formula 1 επικρίθηκε πολλές φορές, τόσο από οδηγούς που υποστήριζαν ότι τα λεφτά δεν μπορούν να εξασφαλίζουν θέση στο grid της Formula 1, όσο και από το κοινό και πρόσωπα της F1 που δεν είδαν ποτέ στο πρόσωπο του Μαζέπιν ένα από τα ταλέντα της Formula.

Η ομάδα δεν ανακοίνωσε τον αντικαταστάτη του, που θα αγωνιστεί μαζί με τον Γερμανό Μικ Σουμάχερ για τη Haas, αλλά ο επικεφαλής της, Γκίντερ Στάινερ είπε την περασμένη εβδομάδα ο Βραζιλιάνος Πιέτρο Φιτιπάλντι θα λάβει την «πρώτη κλήση».

Η Haas τερμάτισε στην τελευταία θέση της βαθμολογίας των κατασκευαστών πέρυσι και ήταν η μόνη ομάδα που δεν κέρδισε βαθμό. Ο Μαζέπιν λοιπόν τίθεται εκτός χωρίς να έχει σημειώσει κανένα βαθμό στη σύντομη καριέρα του στη Formula 1.

Να σημειωθεί ότι η Formula 1 ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι δεν θα αγωνίζεται πλέον στη Ρωσία μετά την πρόωρη λήξη του συμβολαίου της για το Ρωσικό Grand Prix, το οποίο αρχικά έληγε το 2025. Είχε ήδη ακυρώσει τον αγώνα του για το 2022. Η Formula 1 θα πραγματοποιήσει το τελευταίο της τεστ πριν από τη σεζόν στο Μπαχρέιν από τις 10 έως τις 12 Μαρτίου. Η σεζόν ξεκινά στο Μπαχρέιν στις 20 Μαρτίου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Πηγή