Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στο αστυνομικό τμήμα Ομονοίας

«Αναρχικές, αναρχικοί, κομμουνιστές, κομμουνίστριες» υπογράφουν ανακοίνωση με την οποία αναλαμβάνουν την ευθύνη της επίθεσης που σημειώθηκε στο αστυνoμικό τμήμα Ομονοίας, από την οποία τραυματίστηκαν τέσσερις αστυνομικοί.

Σύμφωνα με το κείμενο που αναρτήθηκε στο athens.indymedia.org η επίθεση έγινε, όπως αναφέρεται, σε αντίποινα για την «δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου».

«Το βράδυ της 15ης Οκτωβρίου, ομάδα 50 συντρόφων και συντροφισσών επιτέθηκε και πυρπόλησε την κλούβα, τα συμβατικά αστυνομικά οχήματα και την είσοδο του Α.Τ. Ομονοίας. Στο συγκεκριμένο τμήμα υπάγεται η ομάδα ΔΙΑΣ, κάτω από τις μπότες της οποίας ψυχορράγησε ο Ζακ Κωστόπουλος/ Zackie Oh και η οποία συνετέλεσε στη δολοφονία που διέπραξαν τα δύο αφηνιασμένα φασιστοειδή» αναφέρει η προκήρυξη μεταξύ άλλων.

«Η υπόθεση της δολοφονίας του γκέι οροθετικού ακτιβιστή, drag queen και δηλωμένα αντιφασίστα Ζακ ανοίγει μια σειρά λογαριασμών με τους δολοφόνους, όσους τους συγκαλύπτουν και τους απενοχοποιούν. Και αυτοί έχουν διευθύνσεις και ονόματα. Μπάτσοι, φασίστες, δημοσιογράφοι και δικαστικοί, ως οργανωμένη συμμορία, επιχείρησαν να αποσιωπήσουν και να παραποιήσουν κρίσιμα στοιχεία, σχετικά με τα όσα πραγματικά συνέβησαν στην οδό Γλάδστωνος, αλλά και να νομιμοποιήσουν τους δολοφόνους της Zackie Oh, υποδαυλίζοντας και διαχέοντας αντιδραστικά και κανιβαλικά ένστικτα στο όνομα της «αυτοάμυνας» και της «προστασίας της ιδιοκτησίας».

Με δεδομένο πως οι φυσικοί αυτουργοί της δολοφονίας του Ζακ πρέπει να στοχοποιηθούν και να χτυπηθούν, εμπεδώνοντας έτσι το μηνυμα που λέει πως όποιο χέρι απλώνεται πάνω στην τάξη μας θα κόβεται από τη ρίζα, κρίναμε την επίθεση στο Α.Τ. Ομονοίας ως δίκαιη και απαραίτητη» σημειώνουν οι συντάκτες της προκήρυξης και στη συνέχεια παραθέτουν ένα χρονικό στο οποίο περιλαμβάνονται διάφορες υποθέσεις διαφθοράς και αστυνομικής βίας που έχουν στο παρελθόν ως σημείο αναφοράς το συγκεκριμένο αστυνομικό τμήμα.

localStorage.clear();


Πηγή