Τετάρτη , 24 Απρίλιος 2024

Ο Αφρικανός θρύλος που θα καθίσει στον πάγκο ομάδας της Γ’ Εθνικής

Στο ποδόσφαιρο τα πάντα μπορούν να συμβούν. Το γεγονός πως μια ομάδα που μετέχει στα τοπικά πρωταθλήματα έχει την πολυτέλεια να καθοδηγείται από έναν Αφρικανό θρύλο του λογίζεται ασφαλώς ως μεγάλη επιτυχία.

Η Ζάκυνθος, η οποία υποβιβάστηκε στην Α΄ κατηγορία της ΕΠΣ Ζακύνθου εκπονεί τα πλάνα της για την επιστροφή στη Γ΄ Εθνική έχοντας στον πάγκο της τον πιο διάσημο από όλους τους συναδέλφους του στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της χώρας μας.

Η πρόσληψη του Αγκουστίν Εγκουαβόν πέρασε στα… «ψιλά» μολονότι πρόκειται για ένα σπουδαίο όνομα για το αφρικανικό ποδόσφαιρο.

Ο παλαίμαχος μπακ ήταν αρχηγός της εθνικής Νιγηρίας στο Μουντιάλ της Αμερικής (1994), όταν οι Super Eagles είχαν αντιμετωπίσει και την Εθνική μας ομάδα στην πρώτη της παρουσία σε τελική φάση Μουντιάλ.

Οι Αφρικανοί επικράτησαν 2-0 με τον Εγκουαβόν να μένει στον πάγκο για να πάρει ανάσες. Αντίθετα ο νυν τεχνικός της ΑΠΣ Ζακύνθου είχε συμμετοχές ως βασικός στα υπόλοιπα ματς κόντρα σε Βουλγαρία, Αργεντινή, αλλά και απέναντι στην Ιταλία στη φάση των «16» μαρκάροντας τον Ρομπέρτο Μπάτζιο!

Την ίδια χρονιά μάλιστα φορώντας το περιβραχιόνιο είχε οδηγήσει τη Νιγηρία στην κατάκτηση του Κόπα Άφρικα. Ο Εγκουαβόν, ο οποίος ως ποδοσφαιριστής αγωνίστηκε και στη Γάνδη (1986-90) προσελήφθη από τον ομοσπονδία της χώρας του, ως πρώτος προπονητής το 2005!

Πέντε χρόνια αργότερα επέστρεψε ως υπηρεσιακός στον πάγκο των Super Eagles αντικαθιστώντας τον Λαρς Λάγκερμπακ, ενώ το 2010 ανέλαβε τον πάγκο της εθνικής U23 της Νιγηρίας.

Ο 53χρονος τεχνικός αν και έφτασε στο σημείο να καθοδηγεί μια από τις ισχυρότερες εθνικές ομάδες της «Μαύρης Ηπείρου» αντιμετώπισε ως πρόκληση την πρόταση της ΑΠΣ Ζακύνθου πριν από περίπου 1,5 μήνα.

«Είμαι ενθουσιασμένος που είμαι εδώ, επειδή έχω πάθος με το ποδόσφαιρο. Θα προσπαθήσω να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό, γιατί το ποδόσφαιρο με έφερε εδώ που είμαι σήμερα. Δεν είναι μόνο δική μου δουλειά αλλά είναι μια συλλογική προσπάθεια. Είναι τιμή να βρίσκομαι εγώ», δήλωσε χαρακτηριστικά…

Πηγή: gazzetta.gr

localStorage.clear();


Πηγή