Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

Αναζωπύρωση της φωτιάς στη Λέσβο -Εκκενώνεται ξανά η Βρίσα

Νέα αναζωπύρωση σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στη δασική έκταση στην περιοχή «Λαγκάδα», που βρίσκεται πάνω από τη Βρίσα, στη Λέσβο.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Δήμος Δυτικής Λέσβου εξέδωσε νέα ανακοίνωση για εκκένωση του οικισμού της Βρίσας.

Η φωτιά αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη μεταξύ της Βρίσας και του Πολιχνίτου και, σύμφωνα με πληροφορίες, καίει περιοχές που δεν είχαν πληγεί τις προηγούμενες ημέρες. Η κατάσταση κρίνεται ιδιαίτερα σοβαρή. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι εκκενώνεται εκ νέου η Βρίσα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από την Πυροσβεστική, αυτή τη στιγμή επιχειρούν στο σημείο πέντε αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο, ενώ οι επίγειες δυνάμεις παραμένουν ενισχυμένες, με 85 πυροσβέστες και 21 οχήματα.

Μεγάλη ανησυχία για τη φωτιά

Το aeolostv μεταδίδει πως η φωτιά βρίσκεται σε δύσβατη περιοχή, χαρακτηρίζεται πολύ δύσκολη και ανησυχεί ιδιαίτερα, πολύ περισσότερο όταν για αύριο, Πέμπτη, ο δείκτης επικινδυνότητας λόγω της ενίσχυσης των ανέμων είναι πολύ αυξημένος για τη Λέσβο. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα είχαν προγραμματίσει να αναχωρήσουν οι ενισχύσεις σε επίγεια μέσα (πυροσβεστικά οχήματα, υδροφόρες) και ματαίωσαν την αναχώρησή τους μετά τη νέα αναζωπύρωση.


Πηγή